Πέμπτη 01.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρωτιά στη ΔΑΚΕ σε καθηγητές και δασκάλους

02.11.2016

Με την ΔΑΚΕ να κυριαρχεί και στου καθηγητές και τους δασκάλους διεξήχθησαν σήμερα χωρίς προβλήματα, οι εκλογές των Τρικαλινών εκπαιδευτικών για την ανάδειξη των νέων αιρετών σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ενώ εκλογικά κέντρα στήθηκαν κέντρα στο 1ο, 10ο, στο 33ο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων, με τους εκπαιδευτικούς να προσέρχονται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Τα αποτελέσματα

Όπως προαναφέρθηκε, πρώτη δύναμη στους δασκάλους και στους νηπιαγωγούς για το νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ με 342 ψήφους και ποσοστό 34,8%, δεύτερη δύναμη η ΔΗΣΥ – ΑΚΕ («Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.– Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων ΔΗ.ΣΥ. – Α.Κ.Ε.») με 276 ψήφους και ποσοστό 28%, ακολουθεί η «Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων Ε.Κ.Ε.». με 154 ψήφους και ποσοστό 15%, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με 95 ψήφους και ποσοστό 9,6% και τέλος, η «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Π.Ε» με 83 ψήφους και ποσοστό 8,4%. Συνολικά, ψήφισαν 983 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενώ υπήρξαν 33 άκυρα ψηφοδέλτια.

Πρώτη δύναμη ήρθε η ΔΑΚΕ και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) των καθηγητών, λαμβάνοντας 354 ψήφους, ενώ η «Πρωτοβουλία Καθηγητών» ήρθε δεύτερη με 230 ψήφους. Ακολουθεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση» με 177 ψήφους και «Ανεξάρτητη Κίνηση Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών (ΠΑΣΚ-ΠΕΚ-ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΚΕΝΤΡΟ-ΔΗΜΑΡ» με 79 ψήφους. Ψήφισαν 885 καθηγητές και υπήρξαν 846 έγκυρα ψηφοδέλτια, καθώς και 45 άκυρα.

Εκλέγονται στο ΠΥΣΔΕ Τρικάλων από το συνδυασμό Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε ο Ευάγγελος Κίτος και από το συνδυασμό ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ η Ουρανία Παπαζεύκου.

Ευαγγελία Κάκια