Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καθήλωσε η ομιλία Γουργουλιάνη για τον κορονοϊό

10.07.2020

Ακόμη μια επιτυχημένη εκδήλωση έχουν στο ενεργητικό τους από χθες βράδυ οι «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων», που σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και τον Πανελλήνιο Ελληνοιταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, διοργάνωσαν στον μοναδικό εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Αετών Μέλαθρον», επιστημονικής ενημερωτικής εκδήλωσης για τον κορονοϊό, με ομιλητή τον  Καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρύτανης, Κώστα Γουργουλιάνη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός Αλέξης Κωστάλας, οποίος ήρθε ειδικά για την εκδήλωση από την Αθήνα, ενώ σύντομο χαιρετισμό, με πολλές μάλιστα αιχμές για το κόστος του τρόπου αλλαγής διοίκησης του Χρονίων Παθήσεων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων Νίκος Ευθυμιάδης, που μάλιστα έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα.

Όπως κατέγραψε ο energospolitis.gr, η επιστημονική αυτή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις συνέπειες και στις διδαχές της πρόσφατης υγειονομικής  κρίσης από τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην  υγεία, σωματική  και ψυχική αλλά και στην  καθημερινότητα μας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να καταγραφεί αναλυτικά το  αποτύπωμα  της πρόσφατης κρίσης,  πώς αντιδρούμε και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα διαμέσου της διατροφής  και   να διατηρήσουμε  την σωματική και ψυχική μας Υγεία..

Στην επιστημονική εκδήλωση βασικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρύτανης, Κώστας Γουργουλιάνης, ο οποίος μετέφερε την πρόσφατη προσωπική του εμπειρία  από Νοσοκομείο  Αναφοράς του ιού (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας). Παραθέτοντας μάλιστα μια σειρά από στοιχεία και πίνακες, για την πορεία του κορονοϊού από τις αρχές μέχρι σήμερα, τόνισε με έμφαση πως δεν θα πρέπει να στεκόμαστε τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων, όσο στον αριθμό των βαριά νοσούντων.

Επίσης μίλησε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής  Όλγα Γκορτζή με θέμα «Διατροφή και ανοσοποιητικό στις μέρες της πανδημίας» και ο Πνευμονολόγος Φοίβος Κοκκίνης, τ. Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, με θέμα «Ο εμβολιασμός στον ευπειθή, ευπαθή, αναπνευστικό ασθενή».

Στο τέλος τιμήθηκαν αξιόλογοι άνθρωποι του νομού Τρικάλων με μεγάλη προσφορά στην Πρόνοια και στους χρονίως πάσχοντες.

 

[fbcomments]