Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδηλώσεις της Περιφέρειας για την… συμβολή του ΕΣΠΑ στην ανάπτυξη

12.06.2021

Τα μεγάλα έργα που έγιναν στη Θεσσαλία και τις προοπτικές που ανοίγονται σε αυτή μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων παρουσίασε κατά την σύντομη ομιλία του χθες στο Μύλο Ματσόπουλο, στα πλαίσια του προγράμματος “EUchanges Thessaly” ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε έργα όπως ο δρόμος Τρικάλων – Λαρίσας όπου πλέον έχουμε πάψει να θρηνούμε θύματα, τα μουσεία στο νομό, ο ΧΥΤΑ για τη Δυτική Θεσσαλία, τα έργα με αντικείμενο τον άνθρωπο και μια σειρά άλλων που δεν θα υπήρχαν, αν δεν υπήρχε η Ε.Ε..

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, που έκανε λόγο στην σπουδαιότητα της Ευρωπαικής Ενωσης για την οποία έχουν πεισθεί στην Αυτοδιοίκηση ακόμη και οι πολέμιοι της.

Στην εκδήλωση που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Γακόπουλος και Θανάσης Τσιάρας, η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Βασιλένα Μητσιάδη και η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Σοφία Αλεστά, αλλά και οι υποψήφιες περιφερειακές σύμβουλοι Ειρήνη Καρρά και Παναγιώτα Μανταλιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με το Ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων “Fortissimo”

Οι εκδηλώσεις:

  • Έκθεση Φωτογραφίας με αντικείμενο «Η συμβολή των εργαλείων του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»
  •  Ομιλία του περιφερειάρχη Λάρισας κ. Κώστα Αγοραστού
  • Εκπαιδευτικό Εργαστήρι «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;» για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας
  • Βιντεοπαρουσιάσεις, Fotobooth και καρτ ποστάλ
  • Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;»
  • Διαδικτυακό Φωτογραφικό Διαγωνισμός «Η χρηστικότητα των έργων ΕΣΠΑ στην καθημερινότητά μας»
  • Αναμνηστικά δώρα
  • Για τους νικητές των διαγωνισμών, μετά από κλήρωση, ταξίδια στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτούν το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • «Eu Changes ThessalyBus», το μικρό πούλμαν με ενημερωτικό υλικό και δώρα του προγράμματος κυκλοφορεί στην πόλη και επισκέπτεται τους μαθητές στα σχολεία τους

Ο Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;» αφορά σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των 4 θεσσαλικών νομών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα μετά την επίσκεψη στις κατά τόπους Εκθέσεις Φωτογραφίας και παρακολούθησης των ενημερωτικών παρουσιάσεων να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τα έργα που υλοποιηθήκαν στην Θεσσαλία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, για την έννοια της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ που λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για τις χώρες που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν μέρος στον διαδικτυακό διαγωνισμό «Ξέρεις από ΕΣΠΑ» από τις 3 – 27 Ιουνίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος και του ειδικού application που μπορεί κανείς να κατεβάσει στο κινητό του, ενώ ο διαγωνισμός θα τρέχει παράλληλα στα social media και συγκεκριμένα στη σελίδα του «Eu Changes Thessaly» στο Facebook.

Οι νικητές του διαγωνισμού, μετά από κλήρωση, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτούν το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, από τις 3 – 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακός Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Η χρηστικότητα των έργων ΕΣΠΑ στην καθημερινότητά μας» στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό φωτογραφίζουν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ μέσα από τη δική τους καλλιτεχνική οπτική γωνία.

Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευθεί και ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτεί το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.