Παρασκευή 17.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδήλωση μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Τρίκαλα

06.12.2020

Κάτω από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας στο κέντρο των Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε από ελάχιστα άτομα και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης,  ανάρτηση πανό και συμβολική συγκέντρωση, εκδήλωση μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από φορείς και συλλογικότητες  στην Πλατεία Ρήγα Φερραίου.

Όπως επισήμαναν σε σχετική ανακοίνωση τους:

“12 χρόνια μετά, το ερώτημα που έθεσε η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 παραμένει αναπάντητο. Οι λόγοι που έβγαλαν τη νεολαία στους δρόμους είναι ακόμη εδώ και δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε!

Η εκπαίδευση σε καραντίνα. Τα σχολεία και οι σχολές είναι κλειστά, τα καφενεία των χωριών έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες γιατί δεν υπάρχει ίντερνετ σε κάθε σπίτι, τα βιβλία έχουν αντικατασταθεί από μία οθόνη και ένα μεγάλο μέρος των μαθητών δεν έχει καν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση λόγω έλλειψης των απαραίτητων μέσων!

Στην εποχή της πανδημίας και της κρίσης που αυτή γεννά δεν έχουν όλοι λεφτά για να πληρώνουν ίντερνετ και να έχουν προσωπικό υπολογιστή.

Η δουλειά μας σε αναστολή. Οι εργοδότες δεν μας χρειάζονται πια όλους και είτε «αποδεσμεύουν» τους μισούς είτε μας αναγκάζουν να δεχθούμε κομμένους μισθούς, απλήρωτες υπερωρίες και μαύρα λεφτά για να μη χάσουν εκείνοι κέρδη λόγω της πανδημίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς να χάνει χρόνο επαινεί την αυθαιρεσία τους νομοθετώντας το 10ωρο δουλειάς και ποινικοποιώντας την απεργία για να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Η υγεία αργοπεθαίνει – μαζί της και εμείς. Τα νοσοκομεία έχουν κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι υγειονομικοί δουλεύουν σε συνθήκες εξόντωσης με υπερβάσεις ωραρίου και απλήρωτες εφημερίες και οι κλίνες ΜΕΘ covid19 είναι ανύπαρκτες.

Τη στιγμή που η κοινωνία μετράει 100 νεκρούς τη μέρα, που το υγειονομικό προσωπικό της χώρας νοσεί από covid19 και υπάρχει διασπορά του ιού εντός των νοσοκομείων, η κυβέρνηση μας σερβίρει σχέδια εμβολιασμού σαν πανάκεια όλων των προβλημάτων που η ίδια προκαλεί και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Τη στιγμή που η Θεσσαλία, και ο νομός μας πιο συγκεκριμένα, βιώνει μια απίστευτη κατάσταση ελλείψεων στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, και η πίεση που δέχεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι τεράστια.

Η δημοκρατία στο απόσπασμα. Ο πολιτισμός στα σκουπίδια. Οι ανθρώπινες σχέσεις στον πάγο. Ο κρατικός και κυβερνητικός αυταρχισμός ζει ένδοξες μέρες. Χαρακτηριστικό δείγμα αστυνομικής αυθαιρεσίας ήταν το περιστατικό στα Σεπόλια, το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, όπου μεγάλη ομάδα αστυνομικών της ομάδας Δέλτα, αφού πέρασαν μέσα από το πλήθος κόσμου που έφευγε από τη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κατέληξαν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας σέρνοντας κυριολεκτικά μια ολόκληρη οικογένεια μέσα από την πόρτα του σπιτιού της.”