Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι εικόνες της μεγάλης ντροπής των πολιτικών του νόμου!!!

05.06.2018

Του Χρήστου Κοντού

Αλήθεια πόση ντροπή μπορεί να αισθάνεται κανείς όταν βλέπει το θέαμα των φωτογραφιών με τις ερειπωμένες και γκρεμισμένες εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου που θα γινόταν στις Καρυές και λίγο πιο δίπλα του ποδηλατοδρομίου που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα σε μια ζούγκλα;

Εικόνες ντροπής που δείχνει το κατάντημα για το πώς η χώρα έφτασε εδώ και πως συνεχίζει να πορεύεται με τον ίδιο τρόπο.

Δεκάδες βουλευτές πέρασαν από το 2004, όπως αρκετοί δήμαρχοι νομάρχης και Περιφερειάρχης,  και το μόνο που ακούσαμε είναι υποσχέσεις και μάλιστα βαρύγδουπες προεκλογικά.

Στο ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων, 300.000 ευρώ χάθηκαν σε ένα έργο “ανάπτυξης” λόγω Ολυμπιάδας, οι αποθήκες με ποδήλατα μεγάλης αξίας ληστεύθηκαν και πανάκριβα σουηδικά ξύλα της πίστας βρίσκονται ακόμα πεταμένα κάτω από τον ήλιο και την βροχή…

Ο Αγοραστός
Μάλιστα ο σημερινός Περιφερειάρχης με δύο δηλώσεις του τον Δεκέμβριο του 2013… τα είχε αποπερατώσει…: «Μετά το κλειστό γυμναστήριο και το ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Όπως όλοι γνωρίζουν το ποδηλατοδρόμιο στις Καρυές κατασκευάστηκε το 2006 αλλά με τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν, η ολοκλήρωσή του δεν έγινε ποτέ και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα κλειστό. Αυτό το «κουφάρι», που έγινε εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης, φιλοδοξούμε να το καταστήσουμε λειτουργικό και να αποκτήσει επιτέλους ποδηλατοδρόμιο η Κεντρική Ελλάδα»

Μάλιστα για το «Κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων (προϋπολογισμός 3,5 εκατ. ευρώ)  εγγράφονται επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ»

Ο Ταμήλος

Τα χρήματα αυτά… που όσο ήταν η Ν.Δ. κυβέρνηση δεν μιλούσε… τα θυμήθηκε το 2016 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Ταμήλος: «Με αφορμή την διοργάνωση ποδηλατικών  αγώνων στην πόλη μας οφείλω να αναδείξω μία σχεδόν ξεχασμένη ιστορία .

Πρίν δύο χρόνια, με συνεχή πίεση στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο τότε Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Γιαννούσης , υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ και το Π.Δ.Ε. ενέκρινε πιστώσεις για δύο έργα που εκκρεμούν ακόμη από το Πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και συγκεκριμένα για το Κλειστό Γυμναστήριο στις Καρυές 3.500.000 ευρώ και για την Ανακατασκευή του Ποδηλατοδρομίου στο ΣΕΦΑΑ 400.000 ευρώ.

Τα δύο έργα ανήκουν στον Δήμο Τρικκαίων δεδομένου ότι κατασκευάζονται σε δημοτικές εκτάσεις.

Γιατί δεν ενεργοποιούνται οι χρηματοδοτήσεις , είναι ένα μεγάλο ερώτημα που αφορά τους τρικαλινούς πολίτες και χρειάζονται απαντήσεις.

Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να συνεργασθούν και να αξιοποιήσουν τα χρήματα που με πολλούς κόπους δεσμεύτηκαν σε περίοδο κρίσης».

Το άδειασμα από Βασιλειάδη

Ξεκάθαρος ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά την επίσκεψή του το περασμένο φθινόπωρο στα Τρίκαλα:

«Είναι ένα έργο που ξεκίνησε, έχει σταματήσει εδώ και χρόνια και δύσκολα –δυστυχώς – θα προχωρήσει…. είναι ένα έργο που θέλει πολλά χρήματα για να γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να δώσω ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά ακόμη και αν γινόταν το κλειστό γυμναστήριο τότε θα ήταν δύσκολο για να συντηρηθεί».

Φυσικά για όλα αυτά… άχνα δεν έβγαλε κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Ας μην απορήσουμε λοιπόν γιατί κάποια στιγμή θα χάσουμε και τα ΤΕΦΑΑ.