Τρίτη 27.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τεράστιες οι ζημιές από το χαλάζι στο ν. Τρικάλων

19.06.2017

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες αρκετών περιοχών του νομού που είδαν τις καλλιέργειές τους να γίνονται ένα με την γη από το χαλάζι που έπεσε Παρασκευή και Σάββατο στο νομό. Χθες η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική σε σημείο τέτοιο που ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης μίλησε για τεράστιες καταστροφές που σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατον να υπάρξουν παραγωγές.

Μεγάλες ήταν όμως οι ζημιές και στις υποδομές οι οποίες με μεγάλη προσπάθεια και με τα μηχανήματα που διαθέτει η αντιπεριφέρεια αποκαταστάθηκαν σε σημαντικό βαθμό.

Τα κυριότερα προβλήματα προκλήθηκαν στα χωριά που βρίσκονται

στα ριζά του Κόζιακα και συγκεκριμένα στο Γενέσι, το Ξυλοπάροικο, τον Άγιο Βησσαρίωνα, τη Φήκη, το Βαλτινό. Στις παραπάνω περιοχές προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση, πλημμύρισαν δρόμοι. Οι κάτοικοι είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται ολοσχερώς, τα ζωντανά τους να πνίγονται στα ορμητικά ρέματα και μέχρι χθες το μεσημέρι ήταν και χωρίς ρεύμα. Όμως προβλήματα προκλήθηκαν και μέσα στην πόλη των Τρικάλων από το μεσημεριανό μπουρίνι. Κατολισθήσεις σημειώνονται σε όλο το ορεινό και ημιορεινό δίκτυο της περιοχής και μηχανήματα κυρίως της Π.Ε. Τρικάλων, όσο και των Δήμων Τρικκαίων, Πύλης και Καλαμπάκας επιχείρησαν να επουλώσουν τις πληγές.

Μεγάλες ζημιές όμως από το χαλάζι έχουν υποστεί και οι περιοχές στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας, στον Κλεινοβό, στο Ελάφι και στα Αμπέλια υπήρξαν ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Στον οδικό δίκτυο του Κλεινοβού οι πτώσεις δέντρων είχαν αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία.