Σάββατο 11.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ακόμη ψάχνουν λύση για τους πλημμυροπαθείς…

07.06.2017

Ένα σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά τους πλημμυροπαθείς των χωριών Βαλομάνδρι και Φωτάδα τέθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε στη Γενική Γραμματείας Πρόνοιας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας κ. Δημήτριος Καρέλλας, ο  Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Χρήστος Σιμορέλης, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων και Πύλης, κ.κ Δημήτρης Παπαστέργιου και Κώστας Μαράβας καθώς και εκπρόσωποι της επιτροπής πλημμυροπαθών των δύο χωριών.

Το πρόβλημα είναι ότι παρότι τα αντανακλαστικά του υπουργείου ήταν άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, τα χρήματα πέρασαν από το κράτος στους δήμους για διανομή στους πολίτες, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα μεγάλο μέρος των πληγέντων να μην έχει λάβει την αποζημίωση. Το κώλυμα που είχε προκύψει ήταν νομικό, καθώς η απόφαση αναφέρεται σε αποζημίωση πρώτης κατοικίας και οικοσκευών απαραίτητων για την επιβίωση του νοικοκυριού και σε πολλές περιπτώσεις οι αιτούντες είχαν αυτές τις οικοσκευές σε βοηθητικούς χώρους.

Ο Γενικός Γραμματέας ήταν ήδη γνώστης του προβλήματος και αφού άκουσε τους εκπροσώπους των κατοίκων, προσφέρθηκε να παρέχει νομική στήριξη στην ερμηνεία της απόφασης ώστε όλοι όσοι δικαιούνται την αποζημίωση να τη λάβουν.

Τέλος ο κ. Σιμορέλης σημείωσε ότι πρέπει να τελειώσει το ζήτημα άμεσα και κυρίως προς όφελος των πληγέντων, καθώς κανένα παρόμοιο πρόβλημα δεν είδαμε σε άλλους δήμους που διαχειρίστηκαν αντίστοιχα ποσά στήριξης για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.