Κυριακή 28.11.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Δείτε ποιοι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης

25.07.2018

Με μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης ξεκίνησε από τους δήμους του νομού και διάφορους φορείς, δυστυχώς βέβαια και αυτή τη φορά τμηματικά και όχι ενιαία και οργανωμένα, όπως θα μπορούσε να γίνει.

Ο Δήμος Τρικκαίων

Με ομόφωνη απόφασή του και με πλήρη συμπαράταξη, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων και οι τρικαλινοί πολίτες στέκονται για μια ακόμη φορά δίπλα σε συνανθρώπους που πλήττονται. Η εθνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στην ανατολική Αττική ενεργοποίησε και πάλι την τρικαλινή κοινωνία, τους πολίτες, τους επιχειρηματίες.
τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων νεκρών, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρικκαίων ΟΛΩΝ των παρατάξεων, και σε αυτή την περίπτωση (όπως συνέβη με τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν την κρίση, αλλά και με τους πρόσφυγες) ομόφωνα αποφάσισαν:

 1. Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο κτήριο των Εθελοντών Τρικάλων .

Τα είδη που συγκεντρώνονται, είναι:
Τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, ζάχαρη, αλάτι κ.α.)
Είδη προσωπικής υγιεινής (Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, στοματικό διάλυμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σφουγγάρια, σαπούνια, πετσέτες προσώπου – σώματος, ξυραφάκια, αφρό ξυρίσματος, χτένες, χαρτιά υγείας, αποσμητικό roll on, ωτοκαθαριστικά).
Νερό, στις υπάρχουσες διαφορετικές συσκευασίες

Το κτήριο βρίσκεται επί της οδού Στρατηγού Σαράφη 44, θα λειτουργεί για το επόμενο τριήμερο (25 έως 27 Ιουλίου 2018, από 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ). Τηλέφωνο  επικοινωνίας 2431073169.

 1. Είδη ρουχισμού, εάν χρειαστούν, υπάρχουν ήδη ταξινομημένα ανά φύλο και ηλικία στη μονάδα που λειτουργεί από τους Εθελοντές Τρικάλων, στην περιοχή του Αγίου Οικουμενίου
 2. Ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους, για το ενδεχόμενο να χρειαστούν πρόσθετα είδη προς συγκέντρωση για τους πυρόπληκτους
 3. Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τους Εθελοντές Τρικάλων θα υποδέχεται, στον ίδιο χώρο, και είδη που τυχόν συλλέξουν άλλοι φορείς, προκειμένου όλα μαζί να κατευθυνθούν σε όσους τα χρειάζονται.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ως μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018 στη Ραφήνα. Εκεί θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ και ο Δήμαρχος Τρικκαίων θα έχει μια άμεση εικόνα και πληροφόρηση για την κατάσταση.
Και αυτή τη φορά, η τρικαλινή κοινωνία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και συνδράμει τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν άμεσα τις συνέπειες της τραγωδίας.
Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τους συνδημότες, συμπολίτες και τους επιχειρηματίες, που από την πρώτη στιγμή επέδειξαν το μέγιστο ενδιαφέρον τους για την παροχή βοήθειας πραγματικής και ουσιαστικής στους πληγέντες.

Ο Δήμος Μετεώρων

Η Ελλάδα πενθεί, αφού ζει μια ανείπωτη τραγωδία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων. Συμπαραστεκόμενοι στη μεγάλη οδύνη, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Μετεώρων, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή μας για την μεγάλη συμφορά που έπληξε τον τόπο μας. Η κατάσταση δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αλλά προέχει η ενότητα και η αλληλεγγύη. Για το λόγο τούτο,  και ως ένδειξη αλληλεγγύης και κοινωνικής συμπαράστασης, σας υπενθυμίζουμε, ότι δεν είστε μόνοι. Βρισκόμαστε στο πλευρό σας, προκειμένου να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο, με όλες μας τις δυνάμεις και με όσα μέσα διαθέτουμε, στην ανακούφιση των πληγέντων.

Έτσι, θέλοντας να στηρίξουμε τους πληγέντες, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των  αναγκαίων ειδών, τα οποία θα συγκεντρωθούν:

 1. Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου στην πλατεία Δημαρχείου.

Ώρες λειτουργίας: 9.00 π.μ. μέχρι 21.00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2432350245.

 1. Κέντρο Κοινότητας  (Ηπείρου και Πυθαγόρα γωνία, Καλαμπάκα).

Ώρες λειτουργίας: 8.00 π.μ. μέχρι 14.00 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2432078661.

Τα είδη που συγκεντρώνονται, είναι:

 • Είδη προσωπικής υγιεινής (Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, στοματικό διάλυμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σφουγγάρια, σαπούνια, πετσέτες προσώπου – σώματος, ξυραφάκια, αφρός ξυρίσματος, χτένες, χαρτιά υγείας).
 • Φάρμακα (Αποστειρωμένες γάζες, Επίδεσμοι, Οξυζενέ, Παυσίπονα, Βetadine, Fucidin, Tear Drops, Pulvo).
 • Εμφιαλωμένο νερό.
 • Είδη ρουχισμού.
 • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλατα μακράς διαρκείας, μακαρόνια κλπ).

Ο Δήμος Μετεώρων βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους, για το ενδεχόμενο να χρειαστούν πρόσθετα είδη προς συγκέντρωση για τους πυρόπληκτους και ευχαριστεί τους συνδημότες, συμπολίτες και επιχειρηματίες, που από την πρώτη στιγμή επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παροχή βοήθειας πραγματικής και ουσιαστικής στους πληγέντες.

ΠΥΛΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης με αφορμή τις δραματικές στιγμές που βιώνει η χώρα και οι περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, με πολυάριθμους νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους, προέβη στην έκδοση του παρακάτω κειμένου συμπαράστασης.

Εκφράζει την βαθύτατη λύπη τουγια τον τραγικό χαμό τόσων συνανθρώπων και τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και τη συμπαράστασή του στα στελέχη των υπηρεσιών και τους εθελοντές που υπό αντίξοες συνθήκες έδωσαν τη δική τους μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Καλεί τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Πύλης να προσέλθουν στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων και να δώσουν αίμα για τους εγκαυματίες, οι οποίοι έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του.

Ο Δήμος Πύλης μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους των πληγηθεισών περιοχών, θα συνδράμει στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε.
Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Η Ανοικτή Συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων καλεί σε έμπρακτη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική, με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιούλη, στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού (από την πλευρά της πλατείας Ρήγα Φεραίου) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι 9 μ.μ.

Συλλέγουμε:

 • Πάνες,
 • μωρομάντηλα,
 • μπισκότα,
 • παξιμάδια,
 • κονσέρβες,
 • είδη προσωπικής υγιεινής.

Το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αττικής να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:

 • Εμφιαλωμένο νερό
 • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
 • Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
 • Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως) και στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκαρά 7, Λαύριο).

Στο ράδιο ΖΥΓΟΣ

Επίσης τρόφιμα και ρούχα συγκεντρώσε σήμερα σε συνεργασία με μαθητές και τον ΕΕΣ και το «Ράδιο Ζυγός»