Τετάρτη 08.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέος Πολυχώρος Τέχνης ‘SCOOP ART GALLERY’ στα Τρίκαλα

21.09.2015

Νέος Πολυχώρος Τέχνης SCOOP ART GALLERY’ της εικαστικού Πηνελόπης Σχιζοδήμου’, ανοίγει τις πύλες του.

Ο χώρος  αποτελείται από τρία επίπεδα (Έκθεση – εργαστήρι & Αίθουσα εκμάθησης ζωγραφικής) όπου θα διδάσκει η ΙΔΙΑ, σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και υποψήφιους για την ΑΣΚΤ.

Η  εικαστικός, Πηνελόπη  Σχιζοδήμου, φιλοδοξεί αυτός ο Πολυχώρος Τέχνης

να γίνει στέκι καλλιτεχνικό, με βραδιές αφιερωμένες στην ποίηση, τη λογοτεχνία, τη μουσική, σε μικρά μουσικοθεατρικά δρώμενα, και παράλληλα

να παραχωρεί  την  Αίθουσα σε ΝΕΟΥΣ εικαστικούς για να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους

Αρχικά, η έκθεση θα ανοίξει με  50 περίπου ζωγραφικά έργα, 5 γλυπτά, βιτρώ και ψιφιδωτά της Πηνελόπης Σχιζοδήμου.

Τα ζωγραφικά έργα, τα οποία απεικονίζουν ανθρώπινες φιγούρες, γυναικείες και σπανιότερα αντρικές, αποδωσμένες με μια ποιητική ματιά, η οποία αποκρυπτογραφεί την ουσία των πραγμάτων που έγκειται πέρα από την σαρκική – υλική υπόστασή τους.

Η εικαστικός αφουγκράζεται τη σημασία αλλά και τη δραματικότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, τους άγραφους νόμους που μπορεί να διέπουν την ξεχωριστή σχέση κάθε άντρα και γυναίκας, οπτικοποιώντας έτσι αληθινά ψυχογραφήματα.

Οι φιγούρες της εικαστικού, απεικονίζονται συχνά αφαιρετικές, στη χρωματική κλίμακα του γκρι, του μαύρου και του κόκκινου, ένα κόκκινο που υποδηλώνει το πάθος, την ένταση της στιγμής, την έριδα αλλά και την αγάπη ταυτόχρονα. Οι γυναίκες της είναι σκεπτόμενες, δυναμικές και ευαίσθητες. Ενίοτε αποφεύγουν να σηκώσουν το βλέμμα τους πέρα από τα όρια του πίνακα ή να αποκαλύψουν τα χαρακτηριστικά τους για να μην αποκαλυφθούν αιώνια μυστικά τους. Είναι διαχρονικές, καθώς εναγκαλιάζουν τη σκέψη κάθε γυναίκας, τις φοβίες της και τις προσδοκίες της.