Τρίτη 14.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι Τρικαλινοί έφεδροι δοκίμασαν τις αντοχές τους στην Πύλη

15.10.2018 /

ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ. ΑΝΤΟΧΗ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ

Αυτό χαρακτήριζε τους Εφέδρους Εδικών Δυνάμεων που συμμετείχαν σ΄ αυτή την άσκηση. Για μια φορά ακόμη έδειξαν ότι εξακολουθούν να παραμένουν μάχιμοι ανεξαρτήτως ηλικίας, έτοιμοι να υπερασπιστούν την Πατρίδα αν απειληθεί η Εθνική και εδαφική της κυριαρχία.

Είναι όλοι ενταγμένοι στις εθελοντικές οργανώσεις που υπάγονται στην Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, προσφέροντας πολύτιμο εθελοντικό έργο. Διαθέτουν τράπεζα αίματος, δυναμικές και πιστοποιημένες δυνάμεις διάσωσης στη δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση στην έρευνα και διάσωση αγνοουμένων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ήρθαν εδώ να δηλώσουν παρόντες, και στη διάθεση της Πατρίδας. Ήρθαν να θυμηθούν την εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της θητείας τους, είπαν προσωπικές ιστορίες και ευτράπελα από όταν υπηρετούσαν.

Άφησαν για 3 ημέρες τις καθημερινές τους υποχρεώσεις και την οικογενειακή θαλπωρή. Ο φιλόξενος χώρος ενός γυμναστηρίου έγινε ο Στρατώνας τους. Με έναν υπνόσακο και ένα υπόστρωμα κοιμήθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον. Αυτό τους έφερε όλους πιο κοντά, αλλά και τους ταξίδεψε μακριά στο παρελθόν. Ένοιωσαν 20ρηδες νεοσύλλεκτοι.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου με μπέρκιν σακίδιο στην πλάτη βάρους 20 κιλών, έχοντας μέσα τα προβλεπόμενα ξεκίνησε κάθε ομάδα ξεχωριστά νε διαφορά μισής ώρας τον αγώνα των 25 χιλιομέτρων στην ορεινή περιοχή του Ροπωτού του Δήμου Πύλης.

Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας, οι γνώσεις και ο τρόπος δράσης με την τήρηση των κανόνων από κάθε ομάδα έπρεπε να τηρούνται.

Στα 10 αντικείμενα που περιείχε το σενάριο κατά τη διαδρομή της άσκησης, υπήρχαν έμπειροι κριτές οι οποίοι βαθμολογούσαν κάθε ομάδα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σεναρίου, όταν όλες οι ομάδες τερμάτισαν στη βάση τους, ήταν όλοι νικητές, ανεξαρτήτως βαθμολογίας και σειράς. Το Ακμαιότατο Ηθικό και η Ατελείωτη Αντοχή του ειδικοδυναμίτη, δεν εκφράζονται και δεν χωρούν σε αριθμούς.

Η τελετή λήξης των αγώνων έγινε στη γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και 11:00 π.μ. με κάθε επισημότητα.

Παραβρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του Δήμου Πύλης και του Νομού Τρικάλων. Η εκδήλωση άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων ηρώων του 5ου Συντάγματος Πεζικού στο ύψωμα 731. Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. Συνταγματάρχης Ε.Α. κ. Δημήτριος Γεωργάκης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός, ο Διοικητής της Σ.Μ.Υ. Ταξίαρχος κ. Δημοσθένης Κωστόπουλος και ο Επίτημος Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. κ. Κων/νος Λυκοτραφίτης.  Παραβρέθηκαν οι Αντ/χες της Σ.Μ.Υ. κ. Κούτρας και κ. Τσντούλας, ο Επιπυραγός της Πυρ. Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Μιχαλόπουλος, ο Υπ/ντης της Αστ. Δ/νσης Τρικάλων κ. Στέργιος Νίντος, ο Διοικητής του Α. Τ. Πύλης κ. Χρήστος Παπαδογιάννης, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Τρικάλων κ. Ράπτης Γεώργιος.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών, απονομή επάθλων στις νικήτριες ομάδες και Διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων, τον Σύλλογο 4×4 Τρικάλων και Χρυσομηλιά και τον Σύλλογο Αεριοσφαιριστών Τρικάλων. Επίσης τον Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Βενιζέλο, τον γιατρό των αγώνων κ. Μάνθο Σκύφτα και όλα τα μέλη της λέσχης μας τα οποία από τον Ιούνιο του 2018 ασχολήθηκαν εντατικά για την εκπόνηση του σεναρίου με τις αμέτρητες διαδρομές και πεζοπορίες στον ορεινό όγκο του Ροπωτού για την υλοποίησή του.

Να μην ξεχάσουμε επίσης τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της άσκησης.

Με το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πύλης παρέθεσε δεξίωση στους παρευρισκόμενους.

Ο Πρόεδρος

Λουκάς Σκύφτας