Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΕΒΕ: Πίτα με κόσμο αλλά και βολές κατά της κυβέρνησης

15.02.2019

Με τις εκλογές… να γεμίζουν την αίθουσα και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Αγγελάκη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Βασίλειος Μπραζιώτης, ενώ στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος των ΕΒΕ Τρικάλων Βαγγέλης Αγγελάκης ευχήθηκε σε όλους μια καλή, γόνιμη και δημιουργική χρονιά και δουλειές στα μαγαζιά.

Ο κ. Αγγελάκης στάθηκε στις προσπάθειες που έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί από τους επαγγελματοβιοτέχνες που μέσα από τους αγώνες που έδωσαν πέτυχαν σημαντικά πράγματα. Ζήτησε τη συμμετοχή όλων σε αυτούς τους αγώνες γιατί μέσα από τη μαζικότητα επιτυγχάνονται οι κατακτήσεις.

Αναφέρθηκε στην περίοδο της κρίσης και στην αφαίμαξη που υπήρξε απ’ όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στις μικρές επιχειρήσεις.

Επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση 11% στον κατώτατο μισθό, με το οποίο όπως είπε ποτέ δεν διαφώνησε η Ομοσπονδία, αλλά αυτή η αύξηση δόθηκε χωρίς να ενημερώσουν και χωρίς να το συζητήσουν με τους κοινωνικούς εταίρους. Δηλαδή ήρθανε και μας είπανε δώστε χρήματα. Πήγαμε εμείς στο δημόσιο και τους είπαμε δώστε χρήματα; Αυτό είναι δουλειά των κοινωνικών εταίρων και των εργαζομένων, είναι ακόμη – ακόμη και θέμα κλαδικών συμβάσεων… Αλλά ακόμη και αυτά τα 54 ευρώ που δώσανε θα τα πάρουν πίσω με την μείωση του αφορολόγητου και αυτά τα χρήματα δεν θα φτάσουν ποτέ στην αγορά, αντίθετα θα τα πάρουν από μας για τα ταμεία του κράτους. Είναι μια υποκρισία και πυροτεχνήματα της κυβέρνησης, όπως είναι και με τα επιδόματα, όπου γίνεται μια αφαίμαξη με τους έμμεσους φόρους όλη τη χρονιά για να δώσει 300 ευρώ τέλους του έτους τα οποία ήδη έχει πάρει πολλαπλάσια.

Τέλος ο κ. Αγγελάκης έκανε μια σύντομη αναφορά έκανε επίσης και στην ιστορία του θεσμού των ΕΒΕ στα Τρίκαλα, αλλά και στην ΓΕΣΕΒΕ, επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή, αφού φέτος συμπληρώνονται 100 συναπτά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην οικονομία και κοινωνία.