Δευτέρα 23.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βαμβάκι: Τουφεκιές στον αέρα από την ΕΑΣΤ!!! Αχνα δεν έβγαλε για την τιμή!

03.09.2021

Επι δύο και πλέον δεκαετίες η ΕΑΣ Τρικάλων ήταν ο θεματοφύλακας στην τιμή του βαμβακιού, δίνοντας τις καλύτερες τιμές για το προϊόν . Μετά τις περιπέτειες με τουν Γάλλους και όσα συνέβησαν με την αβεβαιότητα πού τελικά πάνε τα βαμβάκια στα εκκοκκιστήρια της, σήμερα βγήκε με ανακοίνωση για υπερηφανευτεί πως παρέλαβε πρώτη βαμβάκι… χωρίς όμως να βγάλει άχνα για τις τιμές…

Το μόνο που έχει να πει πως «συνεχίζει την επιτυχημένη πολιτική της δωρεάν διάθεσης πλατφόρμων στους παραγωγούς και υπόσχεται άμεσες πληρωμές στις καλύτερες τιμές», αόριστα, λες και το πρόβλημα των αγροτών είναι οι πλατφόρμες.

Η ανακοίνωση

Τις πρώτες ποσότητες βαμβακιού παρέλαβε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 το Ενωσιακό Εκκοκκιστήριο της ΕΑΣ Τρικάλων στο Μεγαλοχώρι διατηρώντας και φέτος  τη ξεχωριστή πρωτιά, να είναι το εκκοκκιστήριο της χώρας που παραλαμβάνει πρώτο σύσπορο βαμβάκι, εγκαινιάζοντας έτσι την εκκοκκιστική περίοδο η οποία για φέτος προμηνύεται ευοίωνη τόσο ως προς τις παραγωγές όσο και ως προς τις τιμές.

Η ΕΑΣ Τρικάλων που από πέρυσι αύξησε τον αριθμό των πλατφόρμων της στις 60, δίνει και φέτος τη δυνατότητα στους παραγωγούς  να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν πλατοφόρμες και να  παραδώσουν οι ίδιοι το βαμβάκι τους στο ενωσιακό εκκοκκιστήριο  απολαμβάνοντας οι ίδιοι το σύνολο της τιμής.

Ο Αχιλλέας Λιούτας εύχεται στους βαμβακοπαραγωγούς καλή σεζόν και καλές παραγωγές. Ο ίδιος εκτιμά πως «η  ιδιαίτερη φροντίδα που έδειξαν στις καλλιέργειές τους, οι βαμβακοπαραγωγοί, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες μας υπόσχονται  καλές στρεμματικές αποδώσεις και καλή ποιότητα. Παράλληλα το χρηματιστηριακό ράλι της τιμής προϊδεάζει για τιμές ανάλογες του κόπου και των αναγκών των παραγωγών».

Η ΕΑΣ Τρικάλων που  σταθερά τα τελευταία χρόνια ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες για  εύκολη και ανέξοδη μεταφορά του βαμβακιού στο εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου αποτελεί  εγγύηση για τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί  μπορούν να απευθύνονται στο 6ο χλμ Τρικάλων – Λαρίσης, Μεγαλοχώρι, συγκρότημα εκκοκκιστηρίου και στο τηλέφωνο: 24310-55421.