Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αχ. Λιούτας: Δεν μου έχει κοινοποιηθεί τέτοιος πλειστηριασμός

22.02.2019

Σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων για οφειλές της ΕΑΣ Τρικάλων από βαμβάκι, ύψους, 1.900.000 δολαρίων Γαλλική εταιρεία βάμβακος Mambo, θέλει δημοσίευμα του thessaliaeconomy.gr. Από την πλευρά του ο κ. Λιούτας επισημαίνει πως κανείς τέτοιος πλειστηριασμός δεν του έχει κοινοποιηθεί.

ΤΟ δημοσίευμα του thessaliaeconomy.gr

«Σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων) Αχιλλέα Λιούτα, προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η Γαλλική εταιρεία βάμβακος Mambo Commodities S.A. για υπόλοιπο οφειλών της ΕΑΣ Τρικάλων από βαμβάκι, ύψους, 1.900.000 δολαρίων USA, για τις οποίες στη Γαλλική εταιρεία είχαν δοθεί επιταγές της θυγατρικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ που όμως δεν πληρώθηκαν.

Οι Γάλλοι, έχοντας στα χέρια τους απόφαση των Ελληνικών δικαστηρίων για το σύνολο της οφειλής, προχώρησαν στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Δ.Σ. αφού εκείνα του Αγροτικού Συνεταιρισμού πρόλαβαν και τα κατάσχεσαν άλλοι, με πρώτη τη Λαρισινή ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε.

Ήδη ορίστηκε ο πρώτος πλειστηριασμός, για δύο αγροτεμάχια στα Σερβωτά Τρικάλων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 μέσω της ιστοσελίδας www.eauction.gr ενώπιον του πιστοποιημένου συμβολαιογράφου Φαρκαδόνας Δημητρίου Κολοβού.

Τα δύο ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως θερμοκήπια, είναι μέρος συνολικής έκτασης 74 στρεμμάτων και εκπλειστηριάζονται για την κάλυψη ποσού 50.000 δολαρίων που προέρχεται από την συνολική οφειλή των 1.900.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mampo έχει ήδη κατασχέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του προέδρου της Ένωσης, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για διαταγή πληρωμής εις βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ για τις παραπάνω οφειλές».

Η απάντηση Λιούτα

«Δεν μου έχει κοινοποιηθεί κάποιος τέτοιος πλειστηριασμός» ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Λιούτα σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στο σάιτ. Μάλιστα τόνισε πως από πέρυσι όλα αυτά μπήκαν σε δεκαετή ρύθμιση. Επίσης ο κ. Λιούτας τόνισε πως αν ο ίδιος δεν εγγυούταν προσωπικά, με την δική του περιουσία, η ΕΑΣ Τρικάλων θα είχε κλείσει. Ο κ. Λιούτας επισήμανε το γεγονός, πως για το λόγο αυτό του είχαν κατασχεθεί και οι λογαριασμοί, κάτι που έκανε γνωστό από πέρσι μάλιστα στη Γενική Συνέλευση.