Παρασκευή 28.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρέμβαση για τα μάτια… από Παπαστεργίου στα διόδια της Ε-65

28.03.2017

Παρέμβαση μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους έκανε ο δήμαρχος Τρικκαίων στο θέμα των διοδίων που αφορούν στη νέα οδό Ε-65, αφού σύμφωνα με τα όσα το γραφείο Τύπου του λέει, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να εξεταστεί ξανά το θέμα και να κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα, μέχρι ότου «τουλάχιστον δοθεί ολόκληρος σε κυκλοφορία, έως την Ξυνιάδα». Δηλαδή ΜΟΝΟ για τους επόμενους δύο μήνες… αφού τότε υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο ολόκληρο το τμήμα μέχρι Ξυνιάδα. Ετσι κι αλλιώς το τμήμα που θα είναι προς παράδοση σε λίγες μέρες μέχρι την Ανάβρα, είναι αδιάφορο για όλους τους Τρικαλινούς, αφού η έξοδος του εκεί απέχει αρκετά από την παλιά εθνική οδό.

Το μόνο ίσως που θα μπορούσε να αλλάξει στο ελάχιστο είναι αν από κοινού οι φορείς Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας ζητήσουν μια χαμηλότερη τιμολογιακή πολιτική. Ισως εκεί θα έπρεπε να στραφεί ο κ. Παπαστεργίου δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο που θα μπορούσε να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και όχι στα διάφορα δίκτυα…. προστασίας της καλιακούδας από την Ράξα.
«Το δελτίου Τύπου»

Παρέμβαση για να μην εισπράττονται διόδια στο υπό παράδοση τμήμα του Ε 65, έκανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε επιστολή στον υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας να εξεταστεί ξανά το θέμα και να κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα, μέχρι ότου «τουλάχιστον δοθεί ολόκληρος σε κυκλοφορία, έως την Ξυνιάδα».
Η επιστολή ήταν αποτέλεσμα των έντονων φημών και των δημοσιευμάτων που ανέφεραν ήδη τιμές για τα διόδια, αυξάνοντας κατά πολύ τη μετάβαση και επιστροφή από και προς την Αθήνα. Και μάλιστα – και αυτό είναι το βασικό επιχείρημα του Δημάρχου – χωρίς ο δρόμος να είναι ολοκληρωμένος.
Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Διπλά τα συναισθήματα από την επικείμενη παράδοση στην κυκλοφορία, του πρώτου τμήματος του Ε65, του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας.
Από τη μία, η χαρά για την υλοποίηση ενός ονείρου για την περιοχή της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Ελλάδας και της δυτικής Μακεδονίας.
Από την άλλη, η λύπη, για τα δημοσιεύματα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τον Τύπο, αναφορικά με τα διόδια και το κόστος τους.
Ένας ημιτελής δρόμος, που μέχρι πρότινος ακόμη δεν είχε αποφασιστεί, πού θα καταλήγει, με «τυφλό» σημείο εξόδου και εισόδου, υποδέχεται σταθμούς διοδίων.
Είναι άσκοπο πολιτικά αλλά και άδικο για τους κατοίκους της περιοχής μας, που έκαναν τόσα χρόνια υπομονή, να βλέπουν ένα μόνο τμήμα του δρόμου έτοιμο, αλλά να αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκο – σύμφωνα με τις πληροφορίες – ποσό για τη διέλευσή τους.
Σας παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα ξανά, προκειμένου να μπορεί ο νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, να χρησιμοποιείται ελεύθερα, έως ότου τουλάχιστον δοθεί ολόκληρος σε κυκλοφορία, έως την Ξυνιάδα».