Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι… έξυπνοι σκάβουν και οι… χαζοί την πληρώνουν…

08.06.2017

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ένα απέραντο σουρωτήρι… με γενικό σύνθημα από την εποχή Ταμήλου μέχρι και σήμερα την εποχή της επίσης έξυπνης πόλης Παπαστεργίου, το: Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνεται.

Μόνο και μόνο στην οδό Γαριβάλδη, έναν δρόμο που πήρε την σημερινή του μορφή επί Σπαθή και έπεσε άσφαλτος, μπορεί να μετρήσει κανείς τέσσερις διαφορετικές τομές, για οπτικές ίνες (αλήθεια αυτές δεν τις είχε βάλει και ο Ταμήλος;), για φυσικό αέριο, για νερό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Ολοι ανοίγουν τρύπες… και τις κλείνουν με μπαλώματα για να στείλει στη συνέχεια ένα ακόμη δελτίο εμπαιγμού των πολιτών, για το κλείσιμο των λακκουβών της πόλης… και μάλιστα με ένα τηλέφωνο… ή για ασφαλτοστρώσεις από το πλεόνασμα… που με τις δεσμεύσεις των λογαριασμών εμφανίστηκε ταμειακά για… μια μέρα.

Το πιο τραγικό απ’ όλα αυτά είναι πως στην πραγματικότητα μέχρι σήμερα οι πολίτες ελάχιστα κέρδισαν… όχι όμως και όσοι εμπλέκονται στα ανάλογα έργα… Απλά εμείς ως χαζοί… καλούμαστε να πληρώσουμε τους… έξυπνους που και σε καιρούς κρίσης… ξέρουν πως παίζεται το έργο…

Η οδός Γαριβάλδη όπου είναι εμφανείς οι τομές στο δρόμο. Ο επόμενος δεν ξέρω που θα βρει να σκάψει…