Κυριακή 19.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ολα καλά… με τις σχολές σύμφωνα με την Δριτσέλη

03.10.2018

Με μια δήλωση που αν μη τι άλλο, μόνο προκλητική για τους Τρικαλινού πολίτες θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς, παρενέβη στο θέμα των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την ένδυα των Τρικάλων που έχουν ΜΟΝΟ ΔΥΟ σχολές σε αντίθεση με την πληθώρα σχολών που υπάρχουν στους άλλους νομούς. Μάλιστα η κ. Δριτσέλη αντί να συνταχθεί με τους συναδέλφους της μήπως κάτι και κερδίσουμε ακόμη… ασκεί μικροπολιτική κριτική στους πολιτικούς της αντιπάλους (το ίδιο κάνουν και αυτοί βέβαια), λες και το πρόβλημα του νομού είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ. είναι καλύτεροι… Πάντως με απλά λόγια η κ. Δριτσέλη, την ώρα που οι άλλοι δεν ξέρουν που να στεγάσουν τις σχολές που… «έβρεχε» το νομοσχέδιο… θεωρεί πως «για πρώτη φορά η πόλη αποκτά ένα συγκροτημένο ακαδημαϊκό πόλο με μία ισχυρή Σχολή και δύο ποιοτικά πανεπιστημιακά Τμήματα»

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το γραφείο της: “Η νέα αρχιτεκτονική για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θεραπεύει στρεβλότητες και παθογένειες του παρελθόντος”.

Αυτό επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δριτσέλη Παναγιώτα απαντώντας στις ερωτήσεις του περιφερειακού ραδιοφώνου της ΕΡΤ Λάρισας και του Αλέξανδρου Ζαούτσου, για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε σχέση με τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της επίσημης δημόσιας διαβούλευσης. Όπως σημείωσε η Παναγιώτα Δριτσέλη, θα πρέπει να γίνει αντιληπτή σε όλους η νέα δυναμική που προκύπτει μετά από την απόφαση για κοινή πορεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, δίνοντας τη δυνατότητα ακαδημαϊκής μεγέθυνσης και νέων, διεθνοποιημένων πλέον, οριζόντων για το νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Ως προς την θέση των Τρικάλων στη νέα αυτή αρχιτεκτονική, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους φορείς που αντιπολιτεύονται την συγκεκριμένη πρόταση να μην το πράττουν στα πλαίσια μικροπολιτικών υπολογισμών, αλλά να συγκρίνουν την προοπτική που δίνει αυτό το σχέδιο για την ακαδημαϊκή ανάπτυξη της πόλης, η οποία για πρώτη φορά αποκτά ένα συγκροτημένο ακαδημαϊκό πόλο με μία ισχυρή Σχολή και δύο ποιοτικά πανεπιστημιακά Τμήματα, με την ζοφερή εκείνη κατάσταση που είχε προκύψει μετά από το καταστροφικό σχέδιο “Αθηνά”. Σημείωσε, δε, ότι στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος πολίτης, ακούγοντας ορισμένους πολιτικούς παράγοντες, γιατί μία αντίστοιχη μεταρρύθμιση δεν είχε προχωρήσει τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα η πόλη των Τρικάλων να αφεθεί εκτός ακαδημαϊκού χάρτη. “Σήμερα που η πόλη επανεντάσσεται στις ακαδημαϊκές εξελίξεις ορισμένοι επιλέγουν αντιπαραγωγική στάση”, τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής, θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα εάν “υπάρχει χώρος στην μεταμνημονιακή Ελλάδα για παλαιοκομματικούς τοπικισμούς”.