Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δράσεις, τραγούδια και δώρα αγάπης από τα παιδιά του Ζ’ Παιδικού Σταθμού

15.12.2015 /

Μετά από πρωτοβουλία των παιδαγωγών του Ζ’ Παιδικού Σταθμού του Δήμου Τρικκαίων, η οποία προέκυψε από το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μικροί μαθητές για τα άρρωστα παιδιά, ιδρύθηκε παιδική βιβλιοθήκη στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων. Τα πρώτα βιβλία προσφέρθηκαν με πολύ αγάπη από τις οικογένειες των παιδιών, με την ελπίδα η προσπάθεια αυτή να βρει συμπαραστάτες και να αποτελέσει την αρχή και για άλλες ανάλογες ενέργειες.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού και με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τις ανάγκες, τα δικαιώματα, αλλά και για τις διαφορετικές πραγματικότητες που βιώνουν σήμερα τα παιδιά, οι παιδαγωγοί του Ζ’ Παιδικού Σταθμού, πραγματοποίησαν τις παρακάτω δραστηριότητες :

  • Αφήγηση παραμυθιών «Το πιάτο του Αλέξανδρου» και «Το δέντρο που όλο έδινε» από την πρώην συνάδελφο παιδαγωγό κυρία Ζωή Πράτα.
  • Μουσικοκινητικό δρώμενο «Η κούκλα που ζωντάνεψε» από τις κυρίες Αρετή Παπαστάθη και Βασιλική Βανταλή.
  • Το καλάθι των ευχών: Τα παιδιά γράψανε τη δική τους ευχή, που ταξίδεψε με την βοήθεια ενός μπαλονιού για να τη μεταφέρει στα παιδιά όλου του κόσμου.
  • Δραματοποίηση ιστορίας «Το κουτάλι της αγάπης».
  • Ζωγραφική προσώπου από την παιδαγωγό της τάξης.

Με τις παραπάνω δράσεις τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν έννοιες όπως η προσφορά και η συνεργασία, να μάθουν για τα παιδιά όλου του κόσμου, να γίνουν ενεργοί πολίτες απέναντι σε θέματα που αφορούν την προσφορά και την αλληλεγγύη και να διασκεδάσουν.

Θα θέλαμε με αυτή τη δημοσίευση, να ευχαριστήσουμε όλους όσους με τη συνεργασία τους συνέβαλαν στην πραγμάτωση των στόχων μας και βοήθησαν στο έργο μας.

Ζ΄ Παιδικός Σταθμός Δήμου Τρικκαίων

Δεκέμβριος 2015