Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Είπαν όχι για τη μονάδα βιομάζας στο Βαλτινό

16.11.2016

Αρνητικό κατά συντριπτική πλειοψηφία, ήταν χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στην επένδυση μονάδας βιομάζας στο Βαλτινό Τρικάλων.

Ως γνωστόν, η πρόθεση ενός επιχειρηματία να εγκαταστήσει στην περιοχή του Βαλτινού και συγκεκριμένα στη θέση «Τηγανάς» σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων που προχώρησαν σε λαϊκή συνέλευση και τάχθηκαν κατά της επένδυσης.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Σώματος ήταν παρόντες και κάτοικοι που Βαλτινού που τοποθετήθηκαν, λέγοντας ότι οι λόγοι που αντιδρούν είναι πολλοί, με κυριότερο ότι δεν επιθυμούν να επιβαρυνθεί το περιβάλλον.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η Αντιδήμαρχος κα. Ελένη Πούλιου, η οποία επικαλέστηκε τα συμπεράσματα έρευνας που έκαναν για τον επενδυτή. Σύμφωνα με την κα. Πούλιου έκανε παρόμοιες αιτήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αρνητικές γνωμοδοτήσεις. Επίσης, η κα. Πούλιου επεσήμανε ότι στο σημείο που προτείνεται η επένδυση λειτουργεί βιοτεχνία πλύσης χαλιών, από την οποία ζουν τρεις οικογένειες ενώ το σημαντικότερο όλων είναι ότι  στην περιοχή υπάρχει το δάσος της Παναγιάς και καταβάλλεται προσπάθεια να κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βαλτινού κ. Σταμούλης είπε χαρακτηριστικά «όταν πας βόλτα στο δάσος, ξεχνάς ακόμα τα βερεσέδια και εκεί που χρωστάς…».

Όπως προαναφέρθηκε, το Σώμα τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων, ωστόσο τη θέση του διαχώρισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπάς που τάχθηκε υπέρ.

Το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ευαγγελία Κάκια