Σάββατο 09.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δήμος Τρικκαίων: Ολα τα σενάρια… της κεντροαριστεράς

09.10.2018

Οριστικά μέχρι τέλους του μήνα θέλουν οι πληροφορίες του «Ενεργού Πολίτη» να κλείνει το θέμα του υποψηφίου δημάρχου το ΚΙΝΑΛ πανελλαδικά και κατ’ επέκταση και στα Τρίκαλα. Μέχρι στιγμής επισήμως οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί είναι δύο, αυτές των Γιώργου Σπαθή και Χρύσας Ντιντή.

Όμως όπως πρώτα και κατ’ αποκλειστικότητα είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα μας, το όνομα που έπαιξε όλη την εβδομάδα ήταν αυτό του Κωνσνταντίνου Παπαευθυμίου που είχε κρούσεις αρκετές για κάθοδό του και που όμως φαίνεται να απομακρύνεται από μια τέτοια λογική παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται μέχρι σήμερα. Μάλιστα ο κ. Παπαεθυμίου αναμένεται να συναντηθεί αυτή την εβδομαδα με τον Χρήστο Λάππα για το θέμα αυτό και ίσως είναι αν αυτή η συνάντηση πραγματοποιηθεί πείσει τον κ. Παπαευθυμίου να ασχοληθεί.

Πάντως το σίγουρο είναι πως στο πρόσωπό του, υπάρχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητούν στον χώρο της κεντροαριστεράς, πλην αυτών που απεργάζονται άλλα σχέδια στο μυαλό τους.

Ο Λάππας και τα σενάρια

Τον Χρήστο Λάππα όμως άρχισαν όχι απλά να τον πετροβολούν οι δικοί του σύντροφοι στο ΚΙΝΑΛ, αλλά να τον αμφισβητούν και οι σύμβουλοι του.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών είναι πυρ και μανία για τις επαφές που κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον κ. Παπαστεργίου, μιλώντας για μεθοδεύεις κάτω από το τραπέζι.

Τώρα τα σενάρια γι αυτές τις μεθοδεύεις κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ Παπαστεργίου, Λάππα και ΣΥΡΙΖΑ να κατέλθουν ξανά στις εκλογές με αρχηγό τον πρώην δήμαρχο ή… ένα πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει πέρασμα και στην κεντροαριστερά, όχι για να κερδίσουν τον δήμου, αλλά να πάρουν ένα τέτοιο ποσοστό που θα αποδυναμώσει κάθε άλλη προσπάθεια και στην πορεία να συνεργαστούν με τον κ. Παπαστεργίου. Μάλιστα άνθρωπος του Χρήστο Λάππα γυρνά στα καφενεία και λέει πως από τώρα έχει… διασφαλίσει θέση αντιδημάρχου καθαριότητας.

Η Ντιντή

Ξεκάθαρη για την κάθοδό της λέγοντας μάλιστα στο Ράδιο Ζυγός στους Κώστα Αργυρούση και Γιώργο Παπαγεωργόπουλο, πως χάρη κάνει στο Κίνημα που κατεβαίνει, ενώ με το ζόρι κρατήθηκε να μην… ανοίξει το στόμα της για τον κ. Λάππα.

Η Λώρεν

«Εκτιμώ τον κ. Λάππα» είπε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. Λώρεν Κασσοπούλου στη Λέσχη: «είναι ένα αξιόλογο στέλεχος και ήταν ένας πολύ καλός Δήμαρχος. Σίγουρα και ο ίδιος και όλα τα μέλη της ομάδας έχουν αγαθές προθέσεις και ενδιαφέρονται να αφήσουν αντικαταστάτη, όμως νομίζω ότι το αποτέλεσμα των κινήσεων ως τώρα βραχυκυκλώνει την όλη διαδικασία».

Η Λώρεν εξακολούθησε σημειώνοντας ότι «οι υποψήφιοι ηγέτες προκύπτουν μέσα από την κοινωνία και το αποτύπωμα που έχει αφήσει ο καθένας με τη δράση του… Εγώ δεν συμφωνώ με το ότι βρέθηκε ένας υποψήφιος, θα τον κρατήσει μυστικό ο κ. Λάππας και όταν έρθει θα τον παρουσιάσει. Δεν μου αρέσει ούτε ως διαδικασία ούτε ως πρακτική. Το να κάνουμε συνέχεια συναντήσεις για να ψάχνουμε να βρούμε υποψήφιο, δημιουργεί μια ηττοπάθεια που δεν είναι δικαιολογημένη».

Ο Μιχαλάκης

Οσο κι αν ακούγεται παράξενο… κι εδώ τον ρόλο του παίζει ο Χρήστος Μιχαλάκης (είναι σαν την κοκα κόλα πάει με όλα), αφού αν αποφασίσει να κατέλθει στον δήμος (πάρα πολύ πιθανό γιατί οδηγείται σε αδιέξοδο), τότε ένα μεγάλο κομμάτι το κέντρου και μάλιστα ονόματα που έχουν ιστορική αξία στο… ΠαΣοΚ, θα ταχθούν στο πλευρό του.

[fbcomments]