Κυριακή 25.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αναλγησία: Εκατομμύρια στα Ξωτικά… ενώ κόβουν το φαγητό στους πλημμυροπαθείς

29.11.2023 /

Στην καταγραφή των κατοίκων Μεγάλων Καλυβίων που πραγματικά έχουν ανάγκη δωρεάν σίτισης ώστε να βρεθεί μια λύση, ακόμη και μεταξύ των συγχωριανών, προχωρά η Επιτροπή Πλημμυροπαθών, από την στιγμή που η αναλγησία του δήμου Τρικκαίων έχει χτυπήσει κόκκινο και τους αφήνει χωρίς το… συσσίτιο που μέχρι τώρα είχε, καλώντας γεροντάκια, ανήμπορους  και άστεγους ουσιαστικά… αφού από τις πλημμύρες πολλοί δεν έχουν κουζίνα… να κάνουν κάθε μεσημέρι και βράδυ… 40 χιλιόμετρα για να πάρουν ένα πιάτο φαί από το κοινωνικό εστιατόριο του δήμου στα Τρίκαλα, αποτρέποντάς τους ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο…

Την ώρα που έχουν σπαταληθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ίσως και πάνω από εκατομμύριο για τον Μύλο των Ξωτικών και την Ζοζεφίνα και τα ώπα – ωπα του δημάρχου Νίκου Σακκά, συνάνθρωποί μας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ!!!

Μάλιστα στην εκπομπή «Χαμηλές Πτήσεις», το μέλος της Επιτροπής Αγώνα των Μεγαλοκαλυβιωτών Μαριλένα Χαχάμη, τόνισε πως μέχρι τώρα αυτοί που σιτιζόταν ήταν περίπου 300 άτομα και επέρριψε την ευθύνη στον δήμο Τρικκαίων γι ‘ αυτή την οριζόντια περικοπή. Μάλιστα δήλωσε πως θα υπάρξει νέα συνεδρίαση και κάλεσμα για κινητοποιήσεις αφού τα προβλήματα αντί να επιλύονται προστίθενται κι άλλα.

Ο Σακκάς

«Το φαγητό για τους Μεγαλοκαλυβιώτες θα συνεχιστεί από το κοινωνικό εστιατόριο, στην οδό Ομήρου. Όπως ισχύει δηλαδή ήδη για Αγία Κυριακή, Φωτάδα, Λόγγο και Γλίνος. Όποιος θέλει μπορεί να εγγραφεί στις καταστάσεις του κοινωνικού εστιατορίου από σήμερα, και δωρεάν να πάρει το φαγητό και για Μεγάλα Καλύβια.

Όπως όλα τα πράγματα τελειώνουν, έτσι έληξε και η σύμβαση για την παροχή φαγητού μέσω ντελίβερυ, και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την περιοχή των Καλυβίων μέσω του κοινωνικού εστιατορίου του Δήμου. Έπρεπε να τελειώσει αυτό με το ντελίβερυ κάποια στιγμή, και να γίνει και μια σχετική οικονομία για το Δήμο Τρικκαίων. Πηγαίναμε 500 μερίδες φαγητό την ημέρα στα Μεγάλα Καλύβια.

Συνεπώς, επειδή το κοινωνικό εστιατόριο αυτή τη στιγμή μπορεί να σηκώσει με τους δικούς του ανθρώπους όλο το βάρος της τροφοδοσίας, θα πάμε σε αυτή τη λύση. Εγώ πρέπει σαν Δήμαρχος και να κοιτάξω τα οικονομικά του Δήμου, αλλά και να μην διακόψω και καμία παροχή», δήλωσε ο δήμαρχος.

Πτώχευσε ο δήμος;

Αλήθεια πόσο κοστίζει η βενζίνη ενός κλειστού αυτοκινήτου που κάνει βόλτες στην πόλη (όπως ο αντιδήμαρχος που το παίρνει και στο σπίτι), να πάει μέχρι τα Μ. Καλύβια το φαγητό; Αν έχετε πτωχεύσει, βγείτε να το πείτε τους πολίτες και θα βρεθεί ένας εθελοντής να το πάει…

[fbcomments]