Τετάρτη 23.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δήμος Τρικκαιων – Παιδεία: Κουβέντα για την ταμπακέρα…

25.09.2020

Χωρίς να αναφέρεται το παραμικρό στα προβλήματα που βάζουν οι εκπαιδευτικοί για τα σχολεία στο δήμο Τρικκαίων, όπως οι απολυμάνσεις τα τεστ ιχνηλάτισης και οι καθαρίστριες… εκδόθηκε το δελτίου τύπου του δήμου για την ευρεία σύσκεψη με τους φορείς που εκπροσωπούν την εκπαίδευση και την υγεία στον Δήμο Τρικκαίων, αλλά και γενικότερα στην ΠΕ Τρικάλων

Το δελτίο τύπου

Σαφές μήνυμα για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών των Τρικάλων εντός των διδακτηρίων, ήταν το αποτέλεσμα της ευρείας συνάντησης στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου συσκέφθηκε με όλους, όσοι εκπροσωπούν φορείς για την εκπαίδευση και την υγεία στον Δήμο Τρικκαίων, αλλά και γενικότερα στην ΠΕ Τρικάλων.
Μετείχαν, συγκεκριμένα, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Τρικάλης και Ξυνοπούλου αντιστοίχως, η υπεύθυνη των κινητών μονάδων υγείας του ΕΟΔΥ και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημ. Νάτσινα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ακης Αναστασίου, ο προϊστάμενος Υγείας της ΠΕ Τρικάλων κ. Σωτ. Νικολακάκος και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικών θεμάτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Δημ. Λαρίσης και Ν. Παπακωνσταντίνου αντιστοίχως.
Όπως τόνισαν αμφότεροι οι διευθυντές εκπαίδευσης, είναι σημαντικό να δοθεί το μήνυμα, πως οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι πιο ασφαλείς εντός της σχολικής μονάδας, παρά εκτός αυτής, με βάση και τα ισχύοντα μέτρα.
Εγινε υπενθύμιση των μέτρων που λαμβάνονται, αλλά και της ανάγκης, να τηρούν την καραντίνα όσοι/ες μαθητές/τριες βρίσκονται στα αντίστοιχα τμήματα.
Από την πλευρά του Δημάρχου Τρικκαίων τονίστηκαν οι βοήθειες που παρέχονται στο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό έργο (συνδρομή σε ζητήματα διαδικτύου) αλλά και ο υπάρχων εξοπλισμός σε υλικό προστασίας.
Επισημάνθηκε, επίσης, το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους φορείς για τα θέματα της εκπαίδευσης, καθώς και η άμεση επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν.
Ακόμη, αποτιμήθηκε η κατάσταση συνολικότερα στον νομό για θέματα κορονοϊού και κρουσμάτων.
Οι παριστάμενοι έδωσαν έμφαση, επίσης, στην ανάγκη να τηρούνται από όλους και όλες, όλα τα μέτρα προστασίας του καθενός και συνολικότερα του κοινωνικού συνόλου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων