Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μονόδρομος… ο δήμος για τον Δημήτρη Παπαστεργίου

10.02.2021

Του Χρήστου Κοντού

Σε μονόδρομο τείνει να εξελιχθεί η διεκδίκηση και της τρίτης τετραετίας στον δήμο Τρικκαίων για τον Δημήτρη Παπαστεργίου, που βλέπει τη μία μετά την άλλη τις πόρτες να κλείνουν.

Η περίπτωση καθόδου του στην κεντρική πολιτική σκηνή απομακρύνεται όλο και περισσότερο ειδικά μετά την μετακίνηση του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μια αναβάθμιση που καθιερώνει τον Τρικαλινό υπουργό σε ακλόνητο φαβορί όχι μόνο για τις εκλογές σε επίπεδο νομού Τρικάλων, αλλά τον καθιστά και έναν δυνατό παίχτη στη γενικότερη πολιτική σκακιέρα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει το φαινόμενο που λέγεται Χρήστος Μιχαλάκης που σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις συγκεντρώνει ποσοστά… ηγέτη απολυταρχικού καθεστώτος, μην αφήνοντας περιθώριο να σκεφτεί κανείς πως δεν θα έχει την πρώτη ή στη χειρότερη γι’ αυτόν δεύτερη θέση σε μια εκλογική αναμέτρηση όπου μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κοιτάξει να ενεργοποιήσει ότι πιο δυνατό, για να αλλάξει την απλή αναλογική.

Παρότι η Ν.Δ. δημοσκοπικά κρατά τις δυνάμεις δεν παύει να υπάρχει δυσαρέσκεια η οποία θα μεταφερθεί και στις κάλπες, αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι τέσσερις βουλευτές στο νομό θα μοιραστούν 2 στο πρώτο κόμμα (σήμερα είναι η Ν.Δ.) και οι άλλες δύο το πιο πιθανό, μία στη μείζονα αντιπολίτευση και μια στην ελάσσονα.

Σε αυτή την περίπτωση, σχεδόν απίθανο να χωρέσει ο Δ. Παπαστεγίου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βάλει απέναντι αρκετά στρατόπεδα, μεταξύ αυτών και τους Χατζηγακικούς.

Η Ευρωβουλή

Σίγουρα ο διακαής πόθος του δημάρχου είναι έξω από τα σύνορα της χώρας και βλέπει στις Βρυξέλλες. Όμως αν στα Τρίκαλα στερείται πιθανοτήτων να εκλεγεί, εκεί είναι βέβαιο πως αν δεν θα υπάρξει στήριξη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μάλιστα ανοιχτά, κάτι που θα τον φέρει σε ρήξη με πρωτοκλασάτα στελέχη και έναν πρώην πρόεδρο του κόμματο, δεν έχει καμιά ελπίδα. Αυτό βέβαια όχι έλλειψης αξιοσύνης του ίδιου του δημάρχου, αλλού του μειονεκτήματος να είναι κάποιος από την επαρχία. Ας μην ξεχνάμε πως και οι Θεσσαλονικείς, ασθμαίνοντας μπαίνουν στην Ευρωβουλή.

Τα έργα

Μέσα σε όλα αυτά, βλέπει πως χρονικά έχει καθυστερήσει σημαντικά η υπόθεση των μεγάλων έργων για τον δήμο Τρικκαίων. Οσοι ξέρουν καλά τον δήμαρχο, λένε πως «είναι αδιανόητο να μην κόψει αυτός τις κορδέλες σε έργα σφραγίδες για την πόλη που φέρουν την υπογραφή του, όπως είναι η Κεντρική Πλατεία και η διαμόρφωση του Ληθαίου ποταμού» και αυτό είναι μια αλήθεια, γιατί η μπογιά του υποτιθέμενου ποδηλατόδρομου θα σβήσει και τα εικονικά… κέντρα του διαδυκτύου που πουλάει σαν χάντρες σε… ιθαγενείς πολιτικούς, θα τα ξεπεράσει η ίδια η τεχνολογία.

«Πονηρές» σκέψεις

Βέβαια δεν λείπουν και αυτοί που κάνουν τρίτες και… τέταρτες σκέψεις και πιστεύουν πως και ο Παπαστεργίου λόγω της στενής σχέσης που έχει με τον πρωθυπουργό, έβαλε το δαχτυλάκι του στην υπουργοποίηση Σκρέκα, ώστε στις επόμενες εκλογές να το παίξουν δίδυμο, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Χρήστο Μιχαλάκη.

Τώρα βέβαια όλα τα παραπάνω είναι σενάρια τα οποία ο Δ. Παπαστεργίου που έδειξε να είναι μεθοδικός και με στρατηγική πολιτικός, δεν αποκλείεται να τα ανατρέψει.

[fbcomments]