Δευτέρα 05.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πονοκέφαλος οι δελφίνοι για τον Δημήτρη Παπαστεργίου

16.06.2021

Του Χρήστου Κοντού
«Ποτέ μην λέτε ποτέ» απάντησε ο κ Παπαστεργίου στο θέμα των δελφίνων στον δικό του χώρο και μάλιστα με την σαφέστατη επισήμανση του Γ. Παπαγεωργόπουλου σε συνέντευξή του στον «Ζυγό» πως μιλάμε για δελφίνους εκ των έσω.
Εάν μάλιστα σε όλο αυτό προσθέσει κανείς και την δήλωση του, πως μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τους δημοτικούς του συμβούλου θα ζητήσει να τους δει και έναν – έναν, τότε από μόνο του εξάγεται το συμπέρασμα πως έχουν φτάσει στα αυτιά του κινήσεις… που ίσως τον αποδυναμώσουν ως συνδυασμό, μιας και αφού πλέον είναι δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας, δελφίνος μπορεί να θεωρηθεί μόνον ένας εκ του συνδυασμού ή του κόμματος.
Ο καλός τακτικιστής σε αυτά Δημήτρης Παπαστεργίου το βράδυ της Τετάρτης έβαλε τέλος σε κάθε άλλο σενάριο (αυτό του βουλευτού μένει στην παρούσα φάση) τονίζοντας πως μοναδική πολιτική του φιλοδοξία για το 2023 είναι ο Δήμος Τρικκαίων και ζήτησε τη στήριξη της ομάδας του προκειμένου να κατέβει ξανά για δήμαρχος Τρικκαίων.
Η απάντηση φυσικά ήταν «ναι…» μόνο που αυτό φαίνεται να μην αρκεί στον ίδιο γιατί μιλώντας στον «Ζυγό», είπε πως θα του δει και κατ’ ιδίαν ώστε να αποσπάσει και έτσι τη σύμφωνη γνώμη τους.
Τι φοβάται;
Ο κ. Παπαστεργίου βοηθούμενος από τους πατήρ Παπαστεργίου και τις συμμαχίες του δεξιά και… αριστερά, του Λέγκα και τουλάχιστον δύο «γραφείων» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (για όσους μπορούν να διαβάζουν και πίσω από τις δηλώσεις και τις κινήσεις κάποιων καταλαβαίνουν), κατάφερε όχι μόνον στις περασμένες εκλογικές αναμετρήσεις να βγει μπροστά, αλλά να δρομολογήσει και τις εξελίξεις στα αντίπαλα στρατόπεδα… που τώρα όμως βλέπουν να χάνουν την σειρά τους, γιατί προφανώς άλλα είχαν συμφωνηθεί.
Ο Χρήστος Μιχαλάκης
Αυτός όμως που κάνει τον Παπαστεργίου να… ξαγρυπνά είναι ο Χρήστος Μιχαλάκης που κατά πολλούς θα έρθει στον δήμο να καλύψει το χαμένο έδαφος της καθημερινότητας και των προβλημάτων που βρίθουν στην πόλη, μιας και ο αντιπεριφερειάρχης έχει πάρει άριστα σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως δεν έχει ερείσματα στην αστική τάξη, χωρίς βέβαια να υπολογίζουν τους αντιπάλους της οικογένειας Παπαστεργίου και των συμμαχιών που παγίωσε και κάποιες από αυτές μένει να δούμε αν ακόμη ισχύουν, όπως αυτή το Μικέλη.
Ο Χρήστος Κρητικός
Ηδη από τις περασμένες εκλογές έπαιξε και μάλιστα έντονα, αφού έγιναν και αρκετές κινήσεις, το όνομα του Χρήστου Κρητικού που τώρα επανέρχεται και μάλιστα κατά κάποιους δυναμικά. Βέβαια είναι και αυτοί που προσπαθούν να τον πείσουν να κατέλθει αυτή τη φορά με τον Δημήτρη Παπαστεργίου και αφού… ψηθεί θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές, άποψη όμως που δεν ενστερνίζονται οι… καμένοι που περίμεναν τον δήμαρχο να φύγει την δεύτερη τετραετία.
Μια τέτοια υποψηφιότητα θα βάλει και τα δυο πόδια του πρώην βουλευτού Νίκου Λέγκα σε ένα παπούτσι… μιας ο Χρ. Κρητικός είναι βαφτιστήρι του, αν και κατά πολλούς είναι μια ευκαιρία να δείξει την ισχύ του στον Παπαστεργίου που τον έχει στο περιθώριο.
Τι θα γίνει αν προηγηθούν πρόωρες εκλογές;
Το… αγκάθι για τον κ. Παπαστεργίου θα είναι οι πρόωρες εκλογές και αν αυτές γίνουν το φθινόπωρο. «Σε αυτή την περίπτωση θα κατέλθει μόνο αν το απαιτήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός», λέει δικός του άνθρωπος, παρότι στο περιβάλλον του θεωρούν πως δεν θα υπάρξουν εκλογές το φθινόπωρο.
Με φόντο την Ευρωβουλή
Όλα αυτά βέβαια με ένα σίγουρο να πρέπει να θεωρείται πως ο κ. Παπαστεργίου δεν έχει εγκαταλείψει τις σκέψεις του για την Ευρωβουλή. Μπορεί ο σταυρός προτίμησης να είναι δύσκολος γι’ αυτόν παρά την αναγνωρισημότητα του, όμως ξέρει πολύ καλά πως υπάρχει και το ενδεχόμενο της λίστα κάτι που το άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος. Μάλιστα πολύ πριν τις επόμενες ευρωκάλπες του 2024, θα είναι έτοιμο προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή και το νέο σύστημα για τις ανάδειξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών.
Εάν λοιπόν κερδηθούν οι εκλογές του δήμου το 2023 και μάλιστα με διαφορά και παραμένοντας ακόμη πρόεδρος της ΚΕΔΕ αφού δεν θα έχουν προλάβει να κινηθούν διαδικασίες ψηφοφορίας, με δεδομένες τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2024 τότε κάλλιστα μπορεί να μεταπηδήσει εκεί και χωρίς να έχει συγκρουστεί με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, αλλά αντίθετα θα επιδιώξει και την στήριξή τους.

 

[fbcomments]