Τετάρτη 30.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λύση ανάγκης… για τις Κοινωνικές Δομές από το Δήμο

21.02.2017

Η επόμενη ημέρα για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι το πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες (σ.σ στις 28 Φεβρουαρίου) και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα δοθεί νέα παράταση.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να ενημερώνει το Σώμα για τις πρόσφατες εξελίξεις, μετά και την σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, την περασμένη Παρασκευή.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επανέλαβε την πρόθεση της δημοτικής Αρχή να συνεχιστεί η λειτουργία των Δομών, κυρίως του Κοινωνικού Εστιατορίου και του Ξενώνα Ημερήσιας Φιλοξενίας Αστέγων, καθώς το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Παντοπωλείο έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε αυτό που αποφασίστηκε στη σύσκεψη είναι η συνέχιση των Δομών για τους επόμενους δύο μήνες με πόρους του Δήμου και με τον ίδιο φορέα υλοποίησης, ωστόσο με λιγότερο αριθμό εργαζομένων από αυτόν που απασχολείται αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο εγκρίθηκαν τα ποσά που θα δοθούν για τη συνέχιση των Δομών με την υπάρχουσα μορφή, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα επιχειρηθεί μια συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό κα. Θεανώ Φωτίου για να βρεθεί χρηματοδότηση.

Αυτό που γνωστοποίησε ο κ. Παπαστεργίου είναι ότι θα απασχοληθούν έξι εργαζόμενοι από τους 16 και θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί μεταβατικός ξενώνας φιλοξενίας. Οι δύο Δομές δε θα φιλοξενούνται στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου, αλλά σε άλλο και θα συστεγάζονται. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τον φορέα που θα κληθεί να «τρέξει» την όλη προσπάθεια.

«Οι Δομές δε θα κλείσουν και είναι θλιβερό που το κράτος δε μπορεί να βρει τρόπους χρηματοδότησης. Φτάνουμε σε ένα τέλμα, αλλά θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Οφείλουμε να κρατήσουμε τις Κοινωνικές Δομές ανοικτές», υπογράμμισε.

Ευαγγελία Κάκια