Κυριακή 31.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύμβαση του δήμου για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη

21.09.2016 /

Σύμβαση για την ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών, συντήρηση δρόμων και κατασκευή υποδομών σε σημεία της πόλης με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα δύο χρόνια υπέγραψε ο δήμαρχος. Το ζήτημα που τίθεται για άλλη μια φορά και με άλλον έναν δήμαρχο, είναι αν αυτή η άσφαλτος πέσει δρόμους με υποδομή ή πάνω στα χορτάρια… για ευνόητους λόγους…

asfaltos

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου: Αμεσα τα οφέλη για τους τρικαλινούς, από την οικονομική εξυγίανση του Δήμου.
Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 υπογράφτηκε σύμβαση για την ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών, συντήρηση δρόμων και κατασκευή υποδομών σε σημεία της πόλης. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο κ. Παναγιώτης Μάντζιος, εκπρόσωπος της εταιρείας «ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», συνυπέγραψαν τη σύμβαση για το έργο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΝΕΟΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 2016-2017». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 204.515,39 ευρώ, κατόπιν της σχετικής έκπτωσης (αρχικός προϋπολογισμός τα 600.000 ευρώ). Τα χρήματα προέρχονται αποκλειστικά από τον Δήμο, ως αποτέλεσμα των δυνατοτήτων που δίνει η οικονομική πολιτική.
Στα δύο επόμενα χρόνια, ο εργολάβος θα προβεί σε εργασίες σε δρόμους στη νπόλη. Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν σε οδούς ημιτελείς, χωμάτινους ή χαλικοστρωμένους, αλλά εγκιβωτισμένους στην πλειοψηφία τους με κράσπεδα. Σε όσες εξ αυτών δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων, προβλέπεται επέκταση του υφισταμένου ώστε να καλύψει και τις νέες ανάγκες. Επίσης, θα αποξεθούν ασφαλτοστρώσεις επικίνδυνων τμημάτων οδών που θα ασφαλτοστρωθούν εκ νέου.
Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στην παραγωγή ολοκληρωμένου έργου, δηλαδή ασφαλτοστρωμένης οδού. Το νέο δίκτυο των ομβρίων – όπου απαιτείται – θα αποτελεί επέκταση του υφισταμένου.
Ολα αυτά τα έργα θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης, κυρίως σε περιοχές, στις οποίες οι κάτοικοι διαπιστώνουν επί χρόνια ελλείψεις για την ασφαλή και ομαλή τους μετακίνηση».