Δευτέρα 10.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα αδέσποτα “δαγκώνουν”… την δημοτική αρχή

24.05.2017

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου, αυτή τη φορά σε δικυκλιστή που κατέληξε στο νοσοκομείο, ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των Τρικαλινών, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για την συνέχεια. Δυστυχώς και αυτή τη φορά η Δημοτική Αρχή, ταμπουρωμένη πίσω από τη νομοθεσία δεν λέει να πάρει μέτρα που θα λύσουν το πρόβλημα, αντίθετα το αφήνει να εξελίσσεται με τον κίνδυνο τόσο για τους πολίτες, όσο και για τα ίδια τα αδέσποτα να μεγαλώνει, αφού και οι επιθέσεις θα αυξάνονται, όπως και η θανάτωση των σκύλων από θερμοκέφαλους.

Με αφορμή το περιστατικό ο δικηγόρος Αχιλλέας Παπαθανασίου επισήμανε με ανάρτηση του τον κίνδυνο, όπου απάντησε και ο δήμαρχος.

Achilles Papathanasiou: Δήμαρχε αυτό είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Δε νοείται εν έτει 2017 να κινδυνεύουμε στο κέντρο της πόλης από τα αδέσποτα. Δε γίνεται τα παιδιά μας να μη μπορούν να τρέξουν στην πλατεία, ακόμα και στην Ασκληπιού και να τρομοκρατούνται από τους μεγαλόσωμους σκύλους, ούτε γίνεται να επιστρέφουμε στο σπίτι το βράδυ και να ζούμε υπό το φόβο επίθεσης από τις οργανωμένες αγέλες. Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν την πόλη. Δεν είναι θέμα αισθητικής, με τα σκυλιά να λιάζονται στις πλατείες και να σουλατσάρουν από εδώ κι από ‘κει, είναι βασικότατο θέμα ασφάλειας. Βρες λύση.

Dimitris Papastergiou Περαστικά καταρχήν στον άνθρωπο. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Τα αδέσποτα εμβολιάζονται, στειρώνονται και επιστρέφουν στην πόλη. Ο Δήμος, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές, έχει εμβολιάσει σχεδόν όλο τον πληθυσμό των αδέσποτων της πόλης και παράλληλα κρατάει πάνω από 200 σκυλιά σε προσωρινά καταφύγια. Θεωρώ πως ο νόμος έχει σοβαρά κενά, όμως είναι αυτός…

Achilles Papathanasiou Δημήτρη καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Η άποψή μου εν τάχει χωρις να αναπτύξω νομικούς ισχυρισμούς βάση των νόμων κτλ. Μόνο αυτό το νομικό. Όταν επαπειλούνται δύο ή περισσότερα έννομα αγαθά, ή όταν συγκρούονται, σταθμίζουμε και αναγκαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε (με όποιο κόστος) το ένα έναντι των άλλων.
Δείτε το λιγο.

Μάνος Καρανανας Ωραία απάντηση κ.Παπαστεργιου ειδικά εκεί που γράφετε ορι σχεδόν όλα έχουν εμβολιαστεί μας έφυγε ένα βάρος ότι ευτυχώς δεν θα κολλήσουμε κάτι όταν θα μας δαγκώνουν!!

Meropi Gania Ρωτήστε κι εμένα τι περνάω κάθε πρωί για να φτάσω στη δουλειά μου.ωρα 5:45 το πρωί τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης είναι άβατο.αρκετες φορές γλίτωσα στο παρά 5.