Σάββατο 11.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΝΑ: Μια γιατρός με άποψη στο πλευρό του Αγοραστού

09.05.2019 /

Γνώστης του χώρου της Υγείας κυρίως στα χωριά όπου η προσφορά της ως γιατρός για χρόνια τώρα, κατέρχεται στον στίβο των εκλογών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού η Δήμητρα Νάτσινα. Γνωρίζοντας τα προβλήματα των κατοίκων της υπαίθρου τονίζει πως «οι πολίτες των περιοχών αυτών έχουν ανάγκη από  παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε καθημερινή βάση», χωρίς όμως να παραβλέπει το γεγονός των αναγκών της πόλης: «Ώς γιατρός είμαι σε θέση να έχω άποψη και γνώση για τα θέματα της υγείας.  Ως πολίτης της πόλης των Τρικάλων στη οποία ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 10 χρόνια μπορώ να έχω άποψη για προβλήματα της αστικής καθημερινότητας», τονίζει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ

 

Κα. Νάτσινα από την ιατρική στην πολιτική; Τι είναι αυτό που σας οδήγησε σε αυτή σας την απόφαση;

Ο τομέας της Υγείας με αυτόν της πολιτικής έχουν κοινό παρονομαστή την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η αγάπη στον συνάνθρωπο και η διάθεση προσφοράς είναι κοινή τόσο στην ιατρική όσο και στην πολιτική. Επομένως, θεωρώ ότι η επιλογή μου αυτή είναι απολύτως συνεπής σε σχέση με την μέχρι σήμερα επαγγελματική μου πορεία.

 

Γιατί επιλέξατε την Περιφέρεια και όχι κάποιον δήμο και γιατί με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού?

Μεγάλωσα σε μια αγροτική, πεδινή περιοχή όπως είναι η Φαρκαδόνα, κατά συνέπεια, γνωρίζω «από πρώτο χέρι» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Ώς γιατρός είμαι σε θέση να έχω άποψη και γνώση για τα θέματα της υγείας.  Ως πολίτης της πόλης των Τρικάλων στη οποία ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 10 χρόνια μπορώ να έχω άποψη για προβλήματα της αστικής καθημερινότητας. Τέλος, με την καθημερινή μου επαφή με τα χωριά του ορεινού όγκου της Περιφέρειας Τρικάλων αντιλαμβάνομαι τα ζητήματα των κατοίκων των απομακρυσμένων αυτών περιοχών. Θεωρώ δεδομένο ότι οι Περιφέρειες έχουν περισσότερες και πιο διευρυμένες αρμοδιότητες σε σχέση με τους Δήμους, το δε έργο που παράγεται επεκτείνεται σε πολλούς τομείς (υγεία, οδοποιία, αγροκτηνοτροφική ανάπτυξη) η δε πρόταση του Κώστα Αγοραστού υπήρξε απολύτως τιμητική για μένα, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος διαθέτει αδιαμφισβήτητη αυτοδιοικητική εμπειρία, διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, είναι έντιμος και οι απόψεις του είναι απολύτως συμβατές με τις προσωπικές μου πεποιθήσεις, αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει να ασκείται η αυτοδιοίκηση.

 

Είστε στον χώρο της Υγείας και έχετε βρεθεί ως γιατρός σε αρκετά χωριά του νομού και μάλιστα απομακρυσμένα, τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει γι’ αυτούς τους ανθρώπους εκεί;

 

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στο οποίο δεν χωρούν εκπτώσεις. Οι πολίτες των περιοχών αυτών έχουν ανάγκη από  παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε καθημερινή βάση. Συνεπώς, η πρόσβαση όλων των πολιτών στις,  δημόσια παρεχόμενες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ,πρέπει να είναι ,κατά το δυνατόν, ισότιμες, τόσο για τους κατοίκους των αστικών κέντρων όσο και για τους κατοίκους των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Θεωρείτε ικανοποιητικό το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο νομό Τρικάλων από πλευράς Περιφέρειας;

 

Θεωρώ το έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια από την παρούσα αυτοδιοικητική αρχή ότι είναι αξιόλογο σε όλα τα επίπεδα. Είναι ορατό στον κάθε πολίτη, ειδικότερα δε στον Νομό Τρικάλων σε τομείς όπως η σύγχρονη οδοποιία, τα αντιπλημμυρικά έργα, η υγεία, οι αποκαταστάσεις και αναπαλαιώσεις ιστορικών μνημείων, οι αθλητικές υποδομές κ.α .Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ ότι θα είναι ευεργετική για την Περιφέρεια η ανανέωση της λαικής εντολής στον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και αδιάλειπτα η παραγωγή του συνεχιζόμενου έργου. Ζητώ λοιπόν από τους συμπολίτες μου, να με τιμήσουν με την ψήφο τους, ώστε να συνδράμω και εγώ με τις δικές δυνάμεις μου στην συνέχιση του ,ήδη, πετυχημένου αυτοδιοικητικού έργου.

Τι  είναι αυτό που πιστεύετε πως κάνει ξεχωριστή την δική σας υποψηφιότητα;

 

Πιστεύω πως σήμερα ,περισσότερο από ποτέ άλλοτε ,είναι σημαντικό να εκλέγονται στην τοπική αυτοδιοίκηση άνθρωποι οι οποίοι είναι επαγγελματίες και έχουν επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα και διάθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επίλυση αυτών. Ήδη για μένα , η προσφορά στους συνανθρώπους μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μου και θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να προσφέρω στους συμπολίτες μου από ένα διαφορετικό μετερίζι από αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι στο χέρι των συμπολιτών μας να μου δώσουν αυτή την ευκαιρία.