Παρασκευή 22.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεχίζει ο Αναστασίου να βαρά τα νταούλια της αντιπαράθεσης

16.04.2018

Πριν ο αλέκτωρ λαλίσει τρις… ο Χρήστος Αναστασίου μέσα από το ραδιόφωνο του δημάρχου «Λέσχη 9,76», δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει τις προθέσεις του κατά του Χρήστου Μιχαλάκη, επιβεβαιώνοντας σημερινό ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του «Ενεργού Πολίτη», πως στη Ν.Δ. τα μαχαίρια δεν πρόκειται να μπούνε στις θήκες τους.

Ο κ. Ανασατασίου αφού εξήγησε την απόσυρση της υποψηφιότητας του, όταν ρωτήθηκε τι γνώμη έχει για τον Μιχαλάκη, απάντησε: «Άλλη ερώτηση», ενώ φρόντισε να υποβαθμίσει απόλυτα τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στα όργανα του κόμματος: «Είναι καμιά δεκαριά αναπληρωτές, κι εγώ αν ζητούσα από τη Ν.Δ. θα με έκαναν». Τέλος για την κομματική πειθαρχία δήλωσε: «Θα πειθαρχήσω μόνο σε κομματικά ζητήματα», κάνοντας σαφές πως δεν θα στηρίξει Μιχαλάκη στις εκλογές για την Περιφέρεια: «Αυτό δεν είναι κομματική εκλογή… είναι για την Αυτοδιοίκηση»

Και επιστολή

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Από αγνή και άδολη αγάπη για τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρετώ πάνω από 30 χρόνια, πριν από λίγες ημέρες πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την προεδρία της ΝΟΔΕ.

Έχοντας περάσει από σημαντικότατες θέσεις όπως αυτές του αντινομάρχη  και του αντιδημάρχου, θέσεις στις οποίες μου εμπιστευτήκατε εσείς με την ψήφο σας, με τη συμμετοχή μου στις εσωκομματικές εκλογές δεν είχα να κερδίσω τίποτε παραπάνω από την επιθυμία μου να εκπροσωπήσω ακόμη καλύτερα το κόμμα μας, κάτι που με όλες του τις δυνάμεις κάνει μέχρι σήμερα ο Μιχάλη Μπαγιώτης.

Δυστυχώς η ανακοίνωση των προθέσεών μου, παρά τη θέλησή μου, δημιούργησαν συνθήκες πόλωσης, τέτοιες που δεν εξυπηρετούν ούτε τις ανάγκες του κόμματος αλλά ούτε και της ίδιας κοινωνίας. Μέσω των καθημερινών επαφών που είχα με εκατοντάδες Τρικαλινούς, μου έγινε απόλυτα αντιληπτό ότι το κόμμα τοπικά θα έμπαινε σε έναν κύκλο εσωστρέφειας και “εμφύλιου” πολέμου, οι πληγές του οποίου δεν θα μπορούσαν να επουλωθούν εύκολα. Παράλληλα η αναπτυσσόμενη κόντρα, άφηνε παγερά αδιάφορη την κοινωνία, η οποία πέρα από την κρίση, θα είχε να αντιμετωπίσει από τη μεν μία πλευρά την τραγική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και από την άλλη, μία τοπική οργάνωση στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.

Έχοντας πλήρη επίγνωση όλων των παραπάνω, δηλώνω πως δεν προτίθεμαι να διεκδικήσω την προεδρία της ΝΟΔΕ της ΝΔ,  κρατώντας από την σύντομη αλλά πολύ διδακτική προεκλογική μου πορεία δύο πράγματα: Πρώτον την συγκινητική σας αγάπη και στήριξη προς το πρόσωπό μου για μία ακόμη φορά και δεύτερον τις πολυάριθμες νέες εγγραφές και επανεγγραφές στο κόμμα μας, για τις οποίες θα συνεχίσω τον αγώνα, σα να είμαι υποψήφιος.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όποιον  τελικά επιλέξει να διεκδικήσει την προεδρία, γνωστοποιώντας του ότι θα με βρει δίπλα του, πιστό συνοδοιπόρο και υποστηρικτή των προσπαθειών του.

Με τιμή

Χρήστος Αναστασίου