Δευτέρα 23.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε καλό δρόμο το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων

07.06.2021

Ακόμη ένα βήμα για το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟ έδωσε τη θετική του γνωμοδότηση στο κτηριολογικό πρόγραμμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το σχέδιο για το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων. ταυτόχρονα εγκρίθηκαν ανάλογα έργα για άλλες 4 περιοχές της χώρας.
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε δήλωσή της επεσήμανε: «Είμαι ευτυχής που η Χίος, τα Τρίκαλα, η Σπάρτη, το Θύρρειο και η Ερμιόνη αποκτούν νέα ή αναβαθμισμένα αρχαιολογικά μουσεία που θα στεγάσουν πολύτιμα ευρήματα, που αποκαλύπτει συνεχώς η αρχαιολογική σκαπάνη ή βρίσκονται στις αποθήκες των υπαρχουσών υποδομών, παρουσιάζοντας μία νέα, σύγχρονη μουσειακή αντίληψη, ανοικτή και προσβάσιμη όχι μόνον στους ειδικούς αλλά και στην κοινωνία».
Ο δε Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπενθύμισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο (που ξεκίνησε τις διαδικασίες ήδη από το 2015), το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά και η θέληση για να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό των Τρικάλων, οδήγησαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλει προς αυτή την κατεύθυνση η διευθύντρια αρχαιοτήτων του νομού Κρυσταλλία Μαντζανά!