Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μας δουλεύουν: Εσωσαν ένα σκυλάκι και πεθαίνουν δεκάδες…

05.10.2021

Μάλλον στο δήμο πιστεύουν πως έχουν να κάνουν με πολίτες χαζούς, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το δελτίου που απέστειλαν με την διάσωση μικρού σκύλου στο Ριζαριό την ώρα που στα διοικητικά του όρια, πεθαίνουν και σκοτώνονται από τα αυτοκίνητα ένα σωρό αδέσποτα.

Σαφέστατα και σε άλλους καιρούς θα ήταν είδηση, όχι όμως και σήμερα όπου τα αδέσποτα στην πόλη είναι τόσα πολλά που λόγω της ανικανότητας του δήμου, τα ταΐζουν πλέον οι κάτοικοι. Πέραν όμως από την ανύπαρκτη πολιτική της δημοτικής αρχής, μπράβο σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια διάσωσης.

Η διάσωση

«Με την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων συνέπεσε η διάσωση από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων, ενός παγιδευμένου σε φρεάτιο σκύλου. Η κλήση στη διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Ευαγ. Κοντογιάννη ήταν σαφής: «ακούμε επί δύο ημέρες κλάματα μικρού σκύλου». Αμέσως η διευθύντρια και ο δημοτικός αστυνομικός Σωτήρης Λάλος μετέβησαν στον οικισμό Ριζαριό των Τρικάλων, όπου με τη βοήθεια των περιοίκων εντοπίστηκε το σκυλάκι. Είχε παγιδευτεί σε ένα φρεάτιο σχεδόν 2 μ. βάθους, όπου το μικρό σκυλί είχε βρει καταφύγιο. Αν ήταν μόνο το φρεάτιο, η κατάσταση θα ήταν εύκολη. Αλλά στο βάθος του φρεατίου υπήρχε έξοδος σε κάθετο αγωγό ομβρίων υδάτων, όπου κρυβόταν το σκυλάκι σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης. Περίοικος που φρόντισε να δώσει τροφή στο σκυλάκι και γείτονες, βοήθησαν το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, που, μαζί με εθελοντή πυροσβέστη (εκτός υπηρεσίας) έκλεισαν την έξοδο προς τον αγωγό και με κατάλληλα εργαλεία ανέσυραν τον μικρό, όμορφο σκύλο, που πλέον τυγχάνει φροντίδας. Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων, σε αυτόν τον όχι και τόσο συνηθισμένο ρόλο, ευχαριστεί κάθε πολίτη που με τη συνεισφορά του συνέβαλε στη διάσωση».