Παρασκευή 04.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Θύμωσε… ο δήμαρχος και έριξε πρόστιμα για παράνομη διαφήμιση

01.08.2018

Και ξαφνικά ο δήμαρχος ανακάλυψε την αφισορύπανση… Λογικό είναι αφού θυμήθηκε να έρθει και στα Τρίκαλα… Μάλιστα σύμφωνα με το γραφείο Τύπου εξεμάνη λέγοντας «Δεν είμαστε Μπανανία»… μην γνωρίζοντα προφανώς πως η πόλη του είναι γεμάτη από αφίσες και πανό ξεχασμένα, ακόμη και κομμάτων. Αλλά βλέπετε έρχονται εκλογές και γι’ αυτά δεν λέμε κουβέντα καθότι τα ψηφαλάκια ας είναι και άλλου χρώματος και… ιδεολογίας είναι καλά.

Το δελτίου Τύπου: «Δεν είμαστε Μπανανία». Με αυτήν ακριβώς τη φορτισμένη – όσο και δηλωτική – φράση ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24-7-2018) στην επιβολή προστίμων για αφισορύπανση.
Επρόκειτο για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις πολιτών – εκπροσώπων εταιρειών, που το προηγούμενο διάστημα (Φεβρουάριος, Απρίλιος, Ιούνιος 2018) τοποθέτησαν διαφημιστικό υλικό σε σημεία στα οποία αυτό απαγορεύεται να αναρτηθεί. Σε στύλους φωτισμού, ως επί το πλείστον, κοντά στο Κολυμβητήριο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στις οδούς Τσιτσάνη & Αβέρωφ, Κονδύλη & Σολωμού, Ασκληπιού, Τσιτσάνη και Τσακάλωφ.
Το φαινόμενο είχε απασχολήσει τον Δήμο Τρικκαίων, επειδή είχε παρουσιαστεί και παλιότερα, αντιμετωπίστηκε με την έκδοση Κανονιστικής Διάταξης και τήρηση των σχετικών όρων από όλους. Κάποιοι όμως – μερικοί και για δεύτερη φορά, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου – δεν φάνηκε να τηρούν τις σχετικές διατάξεις και νόμους. Η αυτοψία και η συνακόλουθη έκθεση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν τα επόμενα βήματα, που οδήγησαν στην επιβολή από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων των προστίμων, ισόποσων για κάθε περίπτωση, στα 1.467,36€.
Το ζήτημα δεν είναι το ποσό, αλλά η τήρηση και ο σεβασμός των κοινόχρηστων και δημόσιων χώρων, ειδικά από εμπορικές εκμεταλλεύσεις που έχουν ενημερωθεί πολλές φορές για την απόφαση του Δήμου Τρικκαίων, να προσπαθεί συνεχώς για τη διατήρηση καθαρού δημόσιου χώρου”.