Κυριακή 02.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο δήμος Τρικκαίων βραβεύει τον Ηλία Μόσιαλο

31.12.2020

Την πρόθεσή σου να βραβεύσει τον Τρικαλινό Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο LSE

Ηλία Μόσιαλο εξέφρασε δημόσια μέσω του fb, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η πρόθεση αυτή του δημάρχου έβγαλε και είδηση αφού ο Ηλίας Μόσιαλος αποκάλυψε πως μετά την καραντίνα θα επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα.

Είναι άγνωστο αν τελικά θα εμπλακεί ξανά με την πολιτική (πράγμα που ευχόμαστε ολόψυχα γιατί σπανίζουν και σε ήθος και σε πολιτική σκέψη στελέχη όπως ο Ηλίας Μόσιαλος), το σίγουρο είναι πως αν συμβεί τα Τρίκαλα θα έχουν να κερδίσουν πολλά!!

Η ανάρτηση Παπαστεργίου

«Σε λίγες ώρες το 2020 μας αποχαιρετά, οπότε ώρα για ανασκοπήσεις!
Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες της χρονιάς και σίγουρα ο κορυφαίος Τρικαλινός, ήταν ο Ηλίας Μόσιαλος.
Ο Ηλίας Μόσιαλος τελείωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στις Πολιτικές Υγείας στο London School of Economics (LSE). Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της πολιτικής της υγείας.
Ο Τρικαλινός καθηγητής, κατά το διάστημα της πανδημίας, με τις τακτικές αναρτήσεις του ανέλυε τα δεδομένα για τον κορωνοϊό με ψυχραιμία και σύνεση, απόρροια της επιστημονικής του κατάρτισης.
Σε εποχές όπου η φλυαρία και παραφιλολογία περισσεύουν, ειδικά από ανθρώπους τελείως άσχετους με την ιατρική επιστήμη, οι τοποθετήσεις του Ηλία Μόσιαλου βοήθησαν την Ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με ψυχραιμία, να βρει την αλήθεια μέσα σε έναν καταιγισμό παραπληροφόρησης, και μέσω αυτής να πάρει κουράγιο για να ανταπεξέλθει της όλης κατάστασης.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ αυτονόητη την υποχρέωσή μας να τον τιμήσουμε ως Δήμος, με την πρώτη ευκαιρία.
Ηλία, σε ευχαριστούμε για όλα!»

Ο Ηλίας Μόσιαλος

“Ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου για τα καλά του λόγια. Τα λόγια του Δημήτρη με τιμούν γιατι προέρχονται από ένα άνθρωπο που χωρίς καμία φλυαρία, αλλά με τεράστιο έργo, με κάνει περήφανο για τα μέρη μας.

Τα Τρίκαλα είναι η πόλη που μεγάλωσα, η πόλη με τους καλύτερους φίλους μου, ο τόπος μου, η πόλη που ζει η μητέρα μου. Ανυπομονώ να επισκεφτώ τα Τρίκαλα την επόμενη χρονιά. Θα είναι συχνές οι επισκέψεις πλέον γιατί αποφασίσαμε να επιστρέψουμε οριστικά στην Ελλάδα μετά το τέλος της πανδημίας”.