Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΔΕΥΑΤ: Έκοψαν το νερό σε ηλικιωμένη με αναπηρία για 60 ευρώ!!!

24.04.2018

«Είναι ρατσισμός να κόβεται ένα κοινωνικό αγαθό, όπως το νερό, αν κάποιος χρεωστάει 50 ευρώ, όπως στην περίπτωση μου … στην ΔΕΥΑΤ μου απάντησαν ότι είναι απόφαση του διοικητικού συμβούλιου…επίσης ,αφού έκανα κοινωνικό τιμολόγιο για την ασθενή μητέρα μου ,μου τόνισαν ότι ακόμα και τώρα, αν ένας λογαριασμός ξαναγίνει εκπρόθεσμος θα μου το ξανακόψουν…..και ρωτώ είστε τρελοί???? ο δήμος ,μιας κ είναι δημοτική επιχείρηση έχει ευθύνη ,μπορεί κάποιος να μου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση??»

Βέβαια τις στιγμές τρέλας και την αναλγησία της ΔΕΥΑ Τρικάλων που έζησε ο συμπολίτης Γ.Τ. (υπάρχουν τα στοιχεία του), που ήρθε εσπευσμένα από την Αθήνα μιας και η ανήμπορη μητέρα του με 83% αναπηρία και ουρολοίμωξη, είδε να της κόβεται το νερό γιατί παρήλθε το 2ο δίμηνο με λογαριασμό 60 ευρώ, ζούνε σχεδόν καθημερινά λόγω της κρίσης αρκετοί συμπολίτες μας.

Είναι αδιανόητο σήμερα που βιώνει όλη η Ελλάδα και φυσικά τα Τρίκαλα της επιπτώσεις της κρίσης να μην υπάρχει ανοχή από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης τουλάχιστον σε περιπτώσεις ανήμπορων ανθρώπων. Για να είμαστε δίκαιη η απόφαση της διακοπής του νερού αμέσως μετά το 2ο δίμηνο δεν είναι της παρούσας δημοτικής αρχής κι όμως και αυτή την εφαρμόζει. Ισως είναι μια καλή ευκαιρία να ληφθεί εκ νέου μια απόφαση που θα προσθέτει ακόμη ένα δίμηνο καθυστέρησης στους λογαριασμούς πριν κοπεί το νερό, να προβλεφθεί έγγραφη ενημέρωση πριν και παράλληλα να μειωθεί το χαράτσι της επανασύνδεσης που φτάνει στο ανήκουστο ποσό των 13 ευρώ, όταν οι περισσότεροι λογαριασμοί είναι περίπου 20 – 30 ευρώ.

Για το θέμα παρενέβη σήμερα με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Φυσάει Κόντρα» δείτε εδώ http://energospolitis.gr/fysaei-kontra-anakoinosi-deyat/

Παραθέτουμε μερικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση που έκανε στο face book ο Γ. Τ., μήπως λόγω της αγάπης για την τεχνολογία η 5G δημοτική αρχή ευαισθητοποιηθεί.

Ap. Kot. «Απαράδεκτο να κόβεται το νερό (που είναι δημόσιο αγαθό) για ένα μικροποσό και χωρίς ειδοποίηση. Ακόμα περισσότερο να γίνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Στο παρελθόν έχει γίνει και σε μένα το ίδιο χωρίς προειδοποίηση και ξέρω ότι σε άλλες πόλεις δεν ακολουθούν ίδια πολιτική (Στη Θεσσαλονίκη πχ πριν την ιδιωτικοποίηση βέβαια) και δεν το κόβουν ακόμα και αν μαζευτούν αρκετοί λογαριασμοί απλήρωτοι και ότι κάνουν το κάνουν μετά από προειδοποίηση. Δεν πρόκειται δηλαδή περί λάθους, αυτό γίνεται εσκεμμένα στην πόλη μας, προφανώς αυτή είναι η αντίληψη κάποιων για την “κοινωνική πολιτική”.»

Σοφία Τσ. «Θα έχει όμως στην πόλη του δωρεάν WiFi και λεωφορεία χωρίς οδηγό…. τί άλλο θέλει ο άνθρωπος…. Εδώ δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη μας μάραναν….. λυπάμαι ειλικρινά….»

Χρήστος Κοντός