Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μπάχαλο με τις αντιμισθίες στη ΔΕΥΑΤ

08.12.2017

Μιλάνε μεταξύ τους Δήμος και ΔΕΥΑΤ ή αν θέλετε καλύτερα Δ. Παπαστεργίου και Τ. Παζαϊτης; Από τα δελτία τύπου που έρχονταν το ένα μετά το άλλο είναι φανερό πως όχι… και μάλλον τελικά το πρόβλημα μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΤ που φαίνεται να υποχρεώθηκε σε δήλωση, είναι μεγάλο.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Σήμερα με δημοσίευμα της η εφημερίδα «ΕΡΕΥΝΑ» έκανε λόγο για απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ που διπλασιάζει την αντιμισθία του προέδρου, ενώ προβλέπει 10.000 ευρώ και για αντιμισθίες του Δ.Σ.

Το μεσημέρι το Γραφείο Τύπου του Δήμου με ανακοίνωση του, όχι μόνο δεν διαψεύδει πουθενά για πουθενά το δημοσίευμα, αλλά αντίθετα το ενστερνίζεται και λέει πως ο δήμαρχος: Σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ερευνα» στις 8 Δεκεμβρίου 2017 και τίτλο
«Διπλασιασμός για την αντιμισθία του Προέδρου της ΔΕΥΑΤ», ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζει ότι είναι αντίθετος σε κάθε διπλασιασμό της αντιμισθίας του προέδρου και για παροχή αντιμισθίας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης».
Μάλιστα προχωρόντας ακόμη ένα βήμα κάνει λόγο για κατάργηση των αντιμισθιών.

Πριν λίγο ένα άλλο δελτίο του Γραφείου Τύπου του δήμου, έρχεται να διαψεύσει το δημοσίευμα… με δήλωση του Παζαϊτη (αλήθεια το πρωί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, ούτε να βρούνε κάποιον υπάλληλο και να ζητήσουν την ανάλογη απόφαση;), που λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως ποτέ δεν πάρθηκε τέτοια απόφαση. Διαβάστε:

«Σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ερευνα» στις 8 Δεκεμβρίου 2017 και τίτλο
«Διπλασιασμός για την αντιμισθία του Προέδρου της ΔΕΥΑΤ», εκ μέρους του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Τάκης Παζαΐτης δήλωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έλαβε καμία απόφαση για διπλασιασμό της αντιμισθίας του προέδρου και για παροχή αντιμισθίας στα μέλη του.
Το μοναδικό που συνέβη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, ήταν να εναρμονιστούν οι κωδικοί για τις αντιμισθίες, με βάση τα όσα ορίζει ο νέος νόμος 4483/29-7-2017.
Δεν ελήφθη καμία απόφαση για αύξηση ή παροχή αντιμισθιών και ούτε αυτό πρόκειται να συμβεί, όπως, εξάλλου, τόνισε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων με δήλωσή του.
Η ΔΕΥΑΤ πάντα βρίσκεται στο πλευρό των καταναλωτών, έχοντας ήδη προβεί σε κοινωνική πολιτική, με τις συνεχείς μειώσεις τιμολογίων για ομάδες πληθυσμού που βιώνουν συνέπειες της κρίσης. Παράλληλα, η επιχείρηση βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» για την πλήρη παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλους τους κατοίκους, όλων των χωριών και οικισμών του Δήμου Τρικκαίων».

Και πριν προλάβει να στεγνώσει η μελάνη… ένα άλλο δελτίο ήρθε ως ορθή επανάληψη από το Γραφείο Τύπου, όπου το παραπάνω κείμενο υπογράφει ξαφνικά ο Τάκης Παζαϊτης.