Σάββατο 16.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται αύριο για τα πειραματικά σχολεία

21.04.2021

Στα πλαίσια της συνεργασίας και του κοινού μετώπου με την ΕΛΜΕ και της απόφασης της ΕΛΜΕ Τρικάλων να συμμετέχει στην ημέρα δράσης με παράσταση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή σχολικών μονάδων σε Π.Σ. ή  ΠΕΙ. Σ.,  ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων συμπαραστέκεται στον αγώνα της ΕΛΜΕ και θα πραγματοποιήσει   παράσταση διαμαρτυρίας-κινητοποίηση την Πέμπτη 22/04/2021 και ώρα 13:30 στην πλ.ΟΤΕ(κάτω από τη ΔΠΕ) ενάντια στην εισήγηση του Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης για χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων σε πειραματικά σχολεία.

Παρότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων μετά τις  συνεδριάσεις τους δεν συναίνεσαν στην μετατροπή των σχολείων τους σε Πειραματικά, η Δ.Π.Ε. εισηγήθηκε τη μετατροπή σχολείων σε πειραματικά αγνοώντας τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα συμφωνούσαν σε οτιδήποτε επιφέρει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και αντιπαιδαγωγικές διαδικασίες, φρόντισε στο νόμο που ψήφισε να δίνει το δικαίωμα στους Δ.Π.Ε. να προτείνουν οι ίδιοι σχολεία που θα μετατραπούν σε  ΠΕΙ.Σ. όταν δεν το κάνουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι το ανώτερο όργανο της σχολικής μονάδας και κανείς δε γνωρίζει καλύτερα από τα μέλη του τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο του, τις παιδαγωγικές ανάγκες του  σχολείου του και τις κοινωνικές συνθήκες που το περιβάλλουν. Ως εκ τούτου, κανείς δεν είναι αρμοδιότερος του Συλλόγου Διδασκόντων να αποφανθεί για το αν πρέπει ή όχι να μετατραπεί ένα σχολείο σε ΠΕΙ.Σ.

Η κίνηση του Δ/ντή Δ.Π.Ε. Τρικάλων κ.Τρικάλη, να αγνοήσει τις απορριπτικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να εισηγηθεί αντίθετα με αυτές είναι αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική, δεν συνάδει με τους όρους λειτουργίας των σχολικών μονάδων όπου κυρίαρχο όργανο είναι ο σύλλογος διδασκόντων και επιπλέον  διαλύει το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ σχολικών μονάδων και ΔΠΕ.

Τον καλούμε να μην διολισθαίνει στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ, να σεβαστεί τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να αποσύρει την εισήγησή του.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΕΛΕΝΗ