Τρίτη 06.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

08.11.2022 /

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στις 10 π.μ. Μαζί με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο  και  Ιδιωτικό τομέα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η περίοδος της κρίσης και της πανδημίας έφερε σημαντική αύξηση κερδών σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά και στο κράτος που τις υποστηρίζει. Κάθε λαϊκή κατάκτηση έχει καταστρατηγηθεί. Μόνη τους μέριμνα να διατηρηθεί η υπεροχή τους με κάθε τρόπο. Ψηφίζοντας αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους και ασκώντας  βία και καταστολή, προσπαθούν να μας φοβίσουν ενώ μας προετοιμάζουν να ζήσουμε ακόμη χειρότερα.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Όλοι και όλες παίρνουμε θέση. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις επιλογές τους που έχουν ως αποτέλεσμα τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

12 χρόνια τώρα με τις περικοπές που μας επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις, και ξεπερνούνε το 40% των μισθών μας, υποβάθμισαν το βιοτικό μας επίπεδο και υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας. Μειώθηκαν δραματικά οι δαπάνες για την Παιδεία και με μια σειρά αντιεκπαιδευτικούς νόμους στοχεύουν στην παραπέρα υποβάθμισή της με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την υπαγωγή τους στους χρεοκοπημένους Δήμους.

Συμμετέχουμε  μαζικά λέμε φτάνει πια!

Αυξήσεις Τώρα στους μισθούς μας. Για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Παλεύουμε για:

  • 20% αυξήσεις στους μισθούς, άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού, επαναφορά του κλεμμένου Μ.Κ. 2016 –2017, αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών καιπλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Διαγραφή χρεών προς ΔΕΚΟ. Γενίκευση των σχολικώνγευμάτων.
  • Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Έναρξη της ενισχυτικήςδιδασκαλίας. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
  • Λεφτά για την Υγεία, λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.
  • Κανένας μαθητής να μην κρυώσει, να μην πεινάσει, να μη μείνει μόνος του αυτόν τον χειμώνα.
  • Όχι στον πόλεμο και στα εξοπλιστικά συστήματα. Ειρήνη και πρόοδος μεταξύ των λαών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ!