Σάββατο 05.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Creta Farm μένει στα Τρίκαλα και σκέφτεται να επενδύσει

28.08.2017

Κ. Δομαζάκης: Δεν πουλάμε και σκεφτόμαστε να επενδύσουμε

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πώληση της έκτασης των 820 στρεμμάτων της Creta Farm στα Μεγάλα Καλύβια, ήταν με αποκλειστικές του δηλώσεις στον «Ενεργό Πολίτη» ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Κωνσταντίνος Δομαζάκης που βρέθηκε χθες στο χώρο της επιχείρησης για τον εορτασμό του Αγίου Φανουρίου, αφού προς τιμήν του έχει χτιστεί εκκλησία στον περίβολο του εργοστασίου.

Στην ερώτησή μας αν πως βλέπει την προοπτική ανάπτυξης της εταιρίας και πάλι στο νομό δήλωσε: «Εμείς είμαστε μια μεγάλη παραγωγική μονάδα, η μεγαλύτερη στο χώρο μας. Έχουμε μεγάλες επενδύσεις στην Κρήτη, στα Τρίκαλα, στην Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό, άρα και εδώ μπορούμε να κάνουμε μια επένδυση, αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως οι οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα, διότι επενδυτικά τα πράγματα είναι δύσκολα και το θέμα είναι να μπορέσουν να μείνουν οι επιχειρήσεις σε Ελληνικά χέρια, αλλά όχι μόνο αυτά αλλά και τα σπίτια και τα ξενοδοχεία κλπ, μιας και το θέμα των πλειστηριασμών όλο και μεγαλώνει. Άρα λοιπόν η όποια επένδυση εξαρτάται από πολλά πράγματα. Εδώ είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος βιομηχανικός χώρος  όπου μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, τα οποία εξετάζουμε θετικά».

Στην ερώτησή μας πως πριν λίγο καιρό υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν να πουλιέται η έκταση των 820 στρεμμάτων, ήταν κατηγορηματικός: «Όχι είναι ψευδές αυτό, προς το παρόν είναι ψευδές». Όσον αφορά στις επενδύσεις δήλωσε: «Ανάλογα πως θα εξελιχθούν οι οικονομικές καταστάσεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά ώστε να βρει και ο κόσμος δουλειά, ώστε και οι εταιρίες οι τοπικές να επενδύσουν στον τόπο τους για να φέρουν ένα καλύτερο αύριο».

Όσον αφορά στο αν ο ίδιος αισθάνεται πικραμένος με την εξέλιξη της υπόθεσης της Creta Farm στα Τρίκαλα τόνισε: «Νομίζω ότι γίνανε πολλά πράγματα, δεν γυρίζουμε πίσω, κοιτάζουμε μόνο μπροστά, δεν υπάρχει πίκρα κοιτάζουμε μόνο μπροστά να βοηθήσουμε και την κοινωνία και την Ελλάδα και τις εταιρίες. Οι επενδύσεις δυστυχώς πάντα δεν είναι επενδύσεις που φέρνουνε κέρδος, θέλουνε μεγάλο αγώνα, μεγάλη πίστη για να μπορέσουμε να φέρουμε την επόμενη μέρα. Μόνο που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν επενδύσεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Η πρόθεσή μας για την επιχείρηση εδώ είναι θετική».

Το σίγουρο είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, μιας και τα ποσοστά ανεργίας στο νομό είναι τεράστια και η κάθε επένδυση (χωρίς βέβαια να καταστρατηγεί τους νόμους), είναι αναγκαία.

Χρήστος Κοντός