Τρίτη 05.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΤΡΙΚΑΛΑ: Δυο νεκροί από covid 19 – ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Γέμισαν οι ΜΕΘ

23.04.2021

Δύο νεκροί κατεγράφησαν στο νοσοκομείο Τρικάλων από τη νόσο covid 19 στην ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύονται 8 άτομα εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

Στη μονάδα κορονοϊού σήμερα το πρωί νοσηλεύονται 25 άτομα.

Σε οριακή κατάσρταση βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Θεσσαλία καθώψς σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ στο ΓΝΛ Απόστολο Κομνό, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την κορύφωση του τρίτου κύμαος από πλευρά ςκρουσμάτων, αλλά αυτή έχουμε τα αποτελέσματα με τις γενικευμένες εισαγωγές για νοσηλείες.

Στη Θεσσαλία

Ο κ. Κομνός ανέφερε πως υπάρχουν ελάχιστα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλάις και αυτά όταν αδειάζουν γεμίζουν αμέσως από ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή σε απλές κλίνες covid.

Στο Γενικό νοσοκομείο είναι πλήρη και τα 15 κρεβάτια στη ΜΕΘ-covid, ενώ υπάρχουν ένα -δύο κενά από τα 18 του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Τέλος ο κ. Κομνός θεωρεί πως αν δεν τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα, το άνιογμα των δραστητριοτήτων μπορεί να επιφέρει πάλι αύξηση κρουσμάτων και ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός  ότι έχει πέσει ο με΄σος όρος της ηλικίας των νοσηλευόμενων που είναι κάτω από 50, ενώ στις ΜΕΘ έπεσε ααπό τα 75 συν στα 60 συν