Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χρώμα Χριστουγέννων στις βιτρίνες από την Κλεοπάτρα

12.12.2017

Θέλει η ζωή μας χρώματα; Σίγουρα ναι! Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι τα χρώματα των Χριστουγέννων και τα συναντάς σχεδόν παντού στις βιτρίνες των καταστημάτων (ότι και αν βρίσκεται μέσα από αυτές). Ποιο είναι όμως το άτομο που έχει βάλει τις πινελιές σε αρκετές βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη, δίνοντας με τον δικό του τρόπο μια Χριστουγεννιάτικη νότα; Πρόκειται για την Κλεοπάτρα Τζερεμέ, που έχει κυριολεκτικά μεταμορφώσει μια σειρά από βιτρίνες καταστημάτων.

-Κλεοπάτρα τι σημαίνει για σένα να βάζεις τις πινελιές σου στις βιτρίνες;

Μιας και τώρα είναι η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου νιώθω πως προσφέρω κι εγώ κάτι στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα της πόλης μας.

Θέλει χρώμα η ζωή μας;

Ναι φυσικά.

-Από πότε άρχισες να ασχολείσαι με την ζωγραφική

Από πολύ μικρή, 5-6 χρόνων. Είχα για χρόνια δάσκαλο τον κύριο Παναγιώτη Βανταλη. Εξαιρετικός άνθρωπος και ζωγράφος.

-Θα ήθελες κάποια στιγμή να γίνει το επάγγελμά σου;

Παλιά ήθελα, όταν ήμουν παιδί.

-Πέραν από τις ξεχωριστές αυτές Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές που έχεις κάνει σε καταστήματα φίλων σου, τι έχεις να παρουσιάσεις σε επίπεδο έργου;

Έχω ασχοληθεί αρκετά. Λάδι σε καμβά, κατασκευές κοσμημάτων, διακοσμητικά εσωτερικού χώρου ακόμη και μπομπονιέρες. Το παν είναι το μεράκι καθώς και να «πιάνουν λίγο τα χέρια σου».

-Με την ματιά του καλλιτέχνη, πως θα χαρακτήριζες τα Τρίκαλα; Είναι μια φωτεινή ή σκοτεινή πόλη που θα ήθελε περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητα της (κτίρια κλπ);

Έχουμε αρκετό χρώμα σαν πόλη. Είμαστε σε ένα χαριτωμένο μέρος με ωραία αύρα. Το χρώμα, βέβαια, ποτέ δεν είναι αρκετό.

-Για το γκράφιτι τι γνώμη έχεις;

Μου αρέσουν τα σχέδια γκράφιτι. Ομορφαίνουν τους άσχημους τοίχους. Αυτό βέβαια όσον αφορά σε ωραία γκράφιτι, περιποιημένες εικόνες. Το να «ταγκαρει» κανείς τον τοίχο του λαογραφικού μουσείου των Τρικάλων είναι επιεικώς απαράδεκτο. Το ίδιο απαράδεκτο είναι το να βάψω τον τοίχο του σπιτιού μου, να έχω δώσει λεφτά και κάποιος να πάει με ένα σπρέι κι απλά να το λερώσει για να «εκφραστεί».

-Είσαι ένα αρκετά νέο άτομο. Πιστεύεις πως τα Τρίκαλα ως κοινό, μπορεί να καλύψουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες  ανθρώπων σαν εσένα;

Δεν έχει να κάνει με τα Τρίκαλα ή με οποιαδήποτε πόλη. Όλα είναι θέμα παιδείας. Αν δεν μάθεις από μικρός να ασχολείσαι με τις τέχνες για να μορφώσεις το μέσα σου δεν σου φταίει η πόλη. Μπορείς να καλύψεις οποιαδήποτε ανάγκη, όποτε θέλεις, αρκεί να έχεις όρεξη και να ψάχνεις.

Χρήστος Κοντός