Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδίδεται τον Νοέμβριο το 18ο βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη.

07.11.2021 /

Τον δρόμο για την έκδοσή του έχει πάρει το 18ο βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη που έχει ως τίτλο “Υπηρετώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη”
Το νέο πόνημα του πρώην Υπουργού, εκτός από τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχόλησαν την Ελληνική Δικαιοσύνη κατά την περίοδο της υπουργίας του ( π.χ. Βατοπέδι, Siemens, Παραδικαστικό κ.τ.λ.) πραγματεύεται τα θέματα αυτά και μέσα από ένα φιλοσοφικό πρίσμα.
Τονίζει μάλιστα συνεχώς και τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο της δικαιοσύνης.
Με αυτό το βιβλίο ο πρώην υπουργός επιβεβαιώνει την κοινή άλλωστε πεποίθηση πως ο Σωτήρης Χατζηγάκης δεν υπήρξε ένας κορυφαίος πολιτικός που τίμησε το λειτούργημα που του εμπιστεύτηκε για σαράντα περίπου χρόνια ο λαός των Τρικάλων. Αποτελεί επίσης και ένα ισχυρό πνευματικό κεφάλαιο .
Με το νέο του βιβλίο ο Σωτήρης  Χατζηγάκης επιβεβαιώνει και άλλη γνωστή άλλωστε στον πολύ κόσμο ιδιότητά του : Του κοινωνιστή ,δηλαδή του ανθρώπου που άσκησε τα καθήκοντά του.
Με γνώμονα το κοινό συμφέρον με ανιδιοτέλεια και ,με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και μετριοπάθεια. Ήταν πάντοτε ένας οπαδός του “μεσαίου χώρου” της θεωρίας δηλαδή που πρώτος διατύπωσε στην χώρα μας.
Άλλωστε η οικογένεια Χατζηγάκη πάντοτε υπήρξε ανιδιοτελής φιλελεύθερη και φιλολαϊκή, κινούμενη στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο της κεντροδεξιάς.
Το βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη προλογίζει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ενώ την επιμέλεια των κειμένων έχει κάνει ο συντοπίτης και γνωστός δικηγόρος, συνεργάτης του συγγραφέα Γεώργιος Κόπανος.