Τρίτη 28.11.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας (1944 – 1974) από μια άλλη ματιά

05.11.2015

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κραυγάζουν το εγώ τους κι όμως είναι ανάμεσά μας. Σημαντικό κομμάτι  της κοινωνίας των Τρικάλων, όπως σημαντική υπήρξε και η προσφορά τους για το τόπο αυτό. Η προσφορά αυτή του Κωνσταντίνου Γιοντζή, αρχικά στον χώρο της εκπαίδευσης και στην συνέχεια στον συγγραφικό, αναγνωρίστηκε απόψε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, από παλιούς μαθητές, συναδέλφους του, αλλά και φίλους, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «1944 -1974 (Απελευθέρωση – Μεταπολίτευση).Τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές».

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος Φανή Μπαλαμώτη, Διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε σε προσωπικά βιώματα της εποχής, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτά της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, μεταφέροντας κάποιες από τις πτυχές τις ιστορίας που δεν είναι σε όλους γνωστές.

Μάλιστα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του σταμάτησε σε δύο γεγονότα, στον θάνατο ενός παλικαριού από τους Ιταλούς, επειδή βρέθηκε σε λάθος μέρος, την λάθος ώρα και στο στήσιμο των αγχονών για τους πέντε ΕΠΟΝίτες.

Να σημειώσουμε πως το παραπάνω βιβλίο είναι το τέταρτο του Κ. Γιοντζή, αφού προηγήθηκαν: «Το μάθημα των Λατινικών στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης», «Παιδαγωγικά προβλήματα» και «Ο ρομαντισμός στη ζωή και στην τέχνη».

[fbcomments]