Δευτέρα 27.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κατάμεστη η αίθουσα στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεοδ. Νημά

16.05.2018

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε απόψε το νέο βιβλίο του Τρικαλινού φιλολόγου και ιστορικού Θεοδώρου Α. Νημά με τίτλο “Ιστορία και Μνημεία των επαρχιών Τρικάλων και Καλαμπάκας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα”.

Την παρουσίαση που συνδιοργάνωσαν το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων και ο Εκδοτικός Οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη (Θεσσαλονίκη), διεύθυνε ο κ. Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος  της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας. ο οποίος επισήμανε την ανάγκη όλα τα βιβλία της τοπικής ιστορίας του κάθε νομού να υπάρχουν στα σχολεία και να υπάρχει τουλάχιστον μια ώρα μαθήματος κάθε βδομάδα πάνω σε αυτά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας καθώς και ο κ. Σταμούλης εκ μέρους του εκδοτικού οίκου.

Για το βιβλίο θα μίλησαν ο κ. Νίκος Αυγελής, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., η κ. Ναυσικά Μουλά, φιλόλογος – πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων, ο κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης, επίτιμος διευθυντής Αρχαιοτήτων Δυτικής Θεσσαλίας και μέλος  του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας.

Στο τέλος ο Συγγραφέας του βιβλίου θα απάντησε σε ερωτήσεις του κόσμου, που όπως και πιο πάνω επισημάναμε γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.