Παρασκευή 17.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα»

12.12.2018 /

Στην γεμάτη από κόσμο Σουίτα Art Café  παρουσιάστηκε χθες βράδυ το βιβλίο της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα, «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα» από τις εκδόσεις «Πνοή».
Στην εκδήλωση που ήταν παρούσα ήταν και η εκδότρια του βιβλίου κ. Κάκια Ξύδη που απηύθυνε χαιρετισμό, μίλησαν η αρθρογράφος – ποιήτρια Ρόρη Μάτη, η φιλόλογος – διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας Φανή Μπαλαμώτη και αποσπάσματα κειμένων του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη.
Μουσικά η εκδήλωση επενδύθηκε από την διευθύντρια του ωδείου «Μουσική Πνοή» Σοφία Λαμπρογιώργου στο πιάνο.
Το βιβλίο περιγράφει «απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων», που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο ίδιο θεσσαλιώτικο χωριό. Ιστορίες γραμμένες απλά, χρησιμοποιώντας το τοπικό ιδιόλεκτο, αποτυπωμένες σαν αναμνήσεις για ανθρώπους φτωχούς στην τσέπη, στο μυαλό, στην καρδιά. Είκοσι δύο συνολικά διηγήματα, είκοσι δύο δυνατές ανθρώπινες ιστορίες,  μας παρασύρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι, όπου τίποτε δεν είναι δεδομένο.
Η Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα γεννήθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα κι εκεί μεγάλωσε. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι – Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή της το παιδί της ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί  τις λέξεις της, τις εικόνες της.
Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασσικό πιάνο. Το διάστημα Φεβρουάριος 2015 – Φεβρουάριος 2016, εργάσθηκε ως συντάκτρια στον ιστότοπο το βιβλίο.net.