Παρασκευή 05.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσίαση των βιβλίων της Ελένης Δικαίου

20.02.2020

Τα βιβλία της «Ο άνεµος στα µαλλιά της» και «Φόντο σε διπλό καθρέφτη» παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης στo Δίδυµο Οθωµανικό Λουτρό (κτίριο Μουσείου «Τσιτσάνη») η κα Ελένη Δικαίου στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν τα  Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», το βιβλιοπωλείο «Παπαγιάννη» και οι Εκδόσεις Πατάκη.

Στην παρουσίασή της η Φιλόλογος κα Εύη Καραβασίλη ανέφερε: «Πρόκειται για μυθιστορήματα ενηλικίωσης σε μια εποχή, αυτή της οικονομικής κρίσης, όπου οι σχέσεις των προσώπων είναι εύθραυστες και βαθιά επηρεασμένες από το οικονομικό θέμα. Μέσα σε όλα τα άλλα τετριμμένα και καθημερινά λαμβάνουν χώρα ερωτικά αδιέξοδα, φιλίες και τρόποι ζωής, αποφάσεις και λάθη που πρέπει να πληρωθούν στον δρόμο για την μορφή της ελευθερίας, που αποφασίζουν οι πρωταγωνιστές να δώσουν σε κάθε βιβλίο. Πρόκειται για δύο μυθιστορήματα της εφηβικής λογοτεχνίας, τα οποία χαρακτηρίζονται μυθιστορήματα ενηλικίωσης. Η αλήθεια είναι ότι απευθύνονται σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό, που για να το κερδίσεις πρέπει να είσαι απόλυτα ειλικρινής και όσο το δυνατόν περισσότερο απαλλαγμένος από επιδερμικές προσεγγίσεις που εύκολα γίνονται αντιληπτές κυρίως από τους νέους αναγνώστες, κάτι που πετυχαίνει η συγγραφέας».

Για το βιβλίο «Φόντο σε διπλό καθρέφτη» μίλησε η Δικηγόρος και  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γυµνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» κα Έφη Καµπαγιάννη-Ζησοπούλου σημειώνοντας τα εξής: «Μέσα από αυτό το μυθιστόρημα σκιαγραφείται με ακρίβεια και διεισδυτικότητα το προφίλ της σύγχρονης Ελληνίδας μητέρας. Η γραφή της απλή και λιτή, μας ταξιδεύει ευχάριστα στην ανάγνωση αυτού του βιβλίου, ενώ παράλληλα μας κάνει να προβληματιστούμε αν ο τρόπος διαπαιδαγώγησης και ανατροφής που χρησιμοποιούμε ειδικά ως μητέρες, είναι ο ορθός για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό αγαπήστε, αφουγκραστείτε και δώστε στα παιδιά σας τα εφόδια εκείνα που είναι ικανά να τα κάνουν ευτυχισμένα. Αφήστε στην άκρη τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και τις καθώς πρέπει και δήθεν συμπεριφορές που θα τα οδηγήσουν σε δρόμους σκοτεινούς και μονοπάτια θολά. Ας μεταμορφωθούμε σε συνοδοιπόρους των παιδιών μας που μέσα από την καθημερινή δική μας καθοδήγηση θα τα κάνουμε να γίνουν ευτυχισμένα και περήφανα για τη ζωή που τα ίδια τελικά θα χαράξουν στο δύσκολο αυτό μονοπάτι που λέγεται ζωή και ειδικά στο μονοπάτι της εφηβείας».

Στην εκδήλωση συµµετείχε και οµάδα µαθητών και µαθητριών των Β΄και Γ΄ τάξεων του Γυµνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά».