Κυριακή 23.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ομιλητής στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Καραθάνος

27.07.2019

Στο συνέδριο του Economist για την Ελληνική οικονομία μίλησε την περασμένη εβδομάδα ο Τρικαλινός  νεαρός επιχειρηματίας Βαγγέλης Καραθάνος που πλέον είναι και στη λίστα των 30 πιο επιτυχημένων κάτω των 30 ετών που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το περιοδικό Forbes. 

Ο Βαγγέλης Καραθάνος, 21 ετών, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Geabit, μιας startup που έχει ως στόχο να ξεκλειδώσει όλη τη δυναμική μιας καλλιέργειας, μεγιστοποιώντας τη σοδειά του αγρότη μειώνοντας παράλληλα τα κόστη, τη χρήση χημικών και νερού. Αναπτύσσει αισθητήρες που καταγράφουν και αναλύουν, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, την υγεία, την ανάπτυξη των φυτών καθώς και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε μια καλλιέργεια. Η Geabit έχει βραβευθεί από τη Nissan σαν μια από τις 19 startups που αλλάζουν τον κόσμο καθώς και από το κράτος του Ισραήλ με το πρώτο βραβείο καινοτομίας για τα 70 χρόνια Ισραήλ. Οι αγρότες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Geabit για πρώτη φορά καταγράφουν κατά μέσο όρο 30% αύξηση στη σοδειά τους στο πρώτο έτος με την τεχνολογία της Geabit να έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε 6 χώρες, ανάμεσα τους η Ολλανδία το Ισραήλ και η Ισπανία. Δείγμα της καινοτομίας της είναι επίσης το γεγονός ότι η Geabit ανήκει στο Inception Program της NVIDIA, στο πρόγραμμα στο οποίο ανήκουν startups που φέρνουν την επανάσταση σε τομείς μέσω Deep Learning και τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του γράφει: “Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την χαρά να μιλήσω στο συνέδριο του Economist για την Ελληνική οικονομία, για τις ευκαιρίες που μπορεί να δώσει η Ελλάδα στους νέους καθώς και για το τι χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακάμψει.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία μου αλλά και τη συζήτηση που είχα με τον Daniel Franklin (Executive and Diplomatic editor, The Economist) εδώ:https://youtu.be/syZXUNjiG2E”