Παρασκευή 18.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δήλωση Κωτσού για Αχελώο- Απόντες οι Τρικαλινοί βουλευτές

17.12.2019

Μπορεί οι Τρικαλινοί βουλευτές να μην βρεθηκαν ποτέ μεταξύ τους για τα προβλήματα του νομού, όπως αυτό του φράγματος Μεσοχώρας, ευτυχώς κάποια από αυτά είναι κοινά και τρέχουν οι Καρδιτσιωτες. Μάλιστα για την απουσία του φράγματος Συκιάς από τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, ίσως και να μην πήραν χαμπάρι. Πάντως ο Καρδιτσιωτης βουλευτής Γιώργος Κωτσός με ανακοίνωση του καθησυχάζει:

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υλοποίηση των έργων του Αχελώου, αφού όπως επισήμανε σε συνάντησή μας ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής δεν άλλαξε τίποτε στον κυβερνητικό σχεδιασμό και τα έργα θα προχωρήσουν. Ο Εθνικός Σχεδιασμός για την ενέργεια και το κλίμα που πράγματι δεν συμπεριελάμβανε το Φράγμα Συκιάς, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση στην περιοχή μας, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στάδιο της διαβούλευσης και οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν αφού ληφθούν υπόψιν όλες οι παρατηρήσεις. Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ώστε οι παρεμβάσεις μας για το θέμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες σε πολιτικό επίπεδο.

Πολύ ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση του κ. Καραμανλή και στις εκκλήσεις μου για επίσπευση της κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65, όσο και για τη σήραγγα Τυμπάνου για την οποία σύντομα θα μιλήσουμε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό. Πεποίθησή μου και γι’ αυτήν αγωνίζομαι χρόνια τώρα, είναι ότι η ολοκλήρωση του Ε65 θα «ανοίξει» νέους ορίζοντες στον κλάδο των μεταφορών εμπορευμάτων και των μετακινήσεων των Θεσσαλών σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, η κατασκευή της σήραγγας Τυμπάνου θα βγάλει οριστικά από την απομόνωση την Αργιθέα και θα προσφέρει στους Καρδιτσιώτες και γενικότερα στους Δυτικοθεσσαλούς, μια απολύτως ασφαλή, σύγχρονη οδική διέξοδο στη γειτονική περιφέρεια της Ηπείρου και στα παράλια του Ιονίου. Η εκφρασμένη πολιτική βούληση του κ. Καραμανλή, μας δίνει βάσιμες ελπίδες για σύντομη απεμπλοκή των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου”.