Τετάρτη 02.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υποφέρει η αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου στα Τρίκαλα

26.07.2016

Με μεγάλα σκαμπανεβάσματα είναι και φέτος η αγορά του αυτοκινήτου που συνεχίζει να πλήττεται βάναυσα ενώ δε λέει να… σηκώσει κεφάλι όσο η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπαίνει σε μία τροχιά. Παρά την μικρή αύξηση που παρατηρείται από πέρυσι, οι αντιπροσωπείες στο νομό δίνουν μεγάλη μάχη να κρατηθούν όρθιες. Αρκεί μόνο να σημειώσουμε πως από τις αρχές του έτους στο νομό Τρικάλων μέχρι και τέλος Ιουνίου πουλήθηκε κάτι λιγότερο από… 1 αυτοκίνητο τη μέρα, απ’ όλες τις μάρκες και όλες τις αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καρούτα, πέραν της κακής οικονομικής κατάστασης, σημαντικό ρόλο παίζει η αβεβαιότητα αφού και όσοι έχουν τα χρήματα, τα κρατάνε με τον φόβο πως κάτι μπορεί να συμβεί, επίσης ρόλο παίζει και το άνοιγμα ελάχιστων επιχειρήσεων στο νομό, που αναγκαστικά θα καταφεύγανε στην αγορά αυτοκινήτων, αλλά και ο φόβος… κατακραυγής του κόσμου, που αν δει κάποιον να κυκλοφορεί με καινούργιο αυτοκίνητο, το θεωρεί πλέον πρόκληση.

I.X. πίνακας

Τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), μέχρι και τον Ιούνιο ταξινομήθηκαν 47.413 καινούργια αυτοκίνητα όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι πωλήσεις ήταν 43.142.

Από τα 59 στα… 2.346 αυτοκίνητα
Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, βλέπουμε πως από την αρχή του έτους υπήρξαν 122 εργάσιμες ημέρες. Σύμφωνα με αυτά, η χειρότερη μέρα από πλευράς πωλήσεων ήταν η Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου όπου πουλήθηκαν σε όλη την Ελλάδα μόλις 59 αυτοκίνητα. Από αυτά, τα 31 αφορούσαν εταιρικές πωλήσεις και τα 28 λιανικές.

Στην… αντίπερα όχθη, η καλύτερη μέρα σε πωλήσεις στην Ελλάδα το 2016 μέχρι και τον μήνα Ιούνιο αναδείχτηκε η Τρίτη 31 Μαΐου. Την ημερομηνία εκείνη ταξινομήθηκαν 2.346 αυτοκίνητα και αυτό διότι ήταν η τελευταία μέρα που οι εταιρείες μπορούσαν να ταξινομήσουν με το όφελος της απόσυρσης. Από αυτές, οι 1.575 αφορούσαν εταιρικές πωλήσεις και οι 771 λιανικές.

Χ.Κ.