Δευτέρα 25.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλες υποσχέσεις Αυγενάκη… και ένταξη των αγροτών στα Επιμελητήρια

24.08.2023

Την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος στα Επιμελητήρια της χώρας που όμως… μάλλον θα απευθύνονται μόνο στους μεγαλοαγρότες…  ή αν θέλετε τους κατ’ επάγγελμα αγρότες εξήγγειλε από τα Τρίκαλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, σπεύδοντας όμως αμέσως να διευκρινίσει: πως θέλουμε και αυτούς που ασχολούνται με τα αγροτικά, είναι ξεκάθαρο, όμως ως υπουργείο κύριο μας μέλημα είναι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Η συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους του αγροτικού τομέα έγινε στο επιμελητήριο Τρικάλων όπου ο πρόεδρος Βασίλης του έδωσε και μια αναμνηστική πλακέτα, εξάλλου είναι ένας από εκείνους που χρόνια τώρα προσπαθεί να προωθήσει το τμήμα του πρωτογενή τομέα στα Επιμελητήρια.

Πριν την ομιλία του υπουργού, υπήρξε παρέμβαση του Κώστα Αγοραστού που αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν από πλευράς Περιφέρειας για τον πρωτογενή τομέα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε από την Τρίκαλα, την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, και στο Επιμελητήριο Τρικάλων, όπου θα μπορούν να εγγραφούν οι κατ΄επάγγελμα αγρότες ώστε να βρίσκουν τρόπο ενημέρωσης για χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία αλλά και να μπορούν να συνδεθούν και με την επιχειρηματική αγορά.

Επίσης αναφέρθηκε στους τομείς που θα επικεντρωθεί η νέα ηγεσία του υπουργείου, και μάλιστα στους άξονες όπως οι αλλαγές στον κανονισμό του ΤΟΕΒ, τα μικρά φράγματα, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, και ο άλλος άξονας είναι οι νέοι αγρότες.

Επίσης ο υπουργός στάθηκε στις… μεγάλες αμαρτίες του υπουργείου… και ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου όπως ΟΛΟΙ οι προκάτοχοί του, υποσχέθηκε πως θα τους εξυγιάνει…

Να σημειώσουμε πως ελάχιστοι ήταν οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων που βρέθηκαν στη συνάντηση.

[fbcomments]