Δευτέρα 24.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Άπατη η συνεργασία ΠαΣοΚ – ΣΥΡΙΖΑ

27.05.2019

Του Χρήστου Κοντού

Ο περίπατος Παπαστεργίου στο δήμο Τρικκαίων αποκαλύπτει σε όλο το μέγεθος το τεράστιο λάθος των συνεργασιών που επέλεξε ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας και η παρέα του, οδηγώντας τον Κώστα Κρεμμύδα σε μια μεγάλη ήττα αφού από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στο τιμόνι της παράταξης, τον καπέλωσε ο ίδιος με τις απανωτές δηλώσεις και εμφανίσεις στα ΜΜΕ.

Είναι αδιανόητο δύο κόμματα πλέον μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει πάθει βέρτιγκο από την βαριά ήττα που υπέστη σε επίπεδο δήμου Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, αλλά και Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον κ. Τσιλιμίγκα. Πλέον τίθεται σοβαρά το ερώτημα, πού ήταν οι βουλευτές του στον δήμο, μιας και σε επίπεδο ευρωεκλογών το κυβερνών κόμμα είναι στο 25-26%;

Μήπως τελικά δεν υπήρξε η ανάλογη στήριξη και όπως την προηγούμενη φορά (όπως είχε καταγγείλει ο κ. Παπαθανασίου), πήγαν αρκετοί στον δήμαρχο της καρδιά τους… τον κ. Παπαστεργίου, αφού αλλιώς δεν δικαιολογείται το τόσο μεγάλο ποσοστό του;.

Σίγουρα υπήρξε και ένα μεγάλο κομμάτι του σκληρού πυρήνα του ΠαΣοΚ που μπορεί να γύρισε την πλάτη, όμως το ποσοστό της ήττας δεν το δικαιολογεί.

Παράλληλα ο κ. Κρεμμύδας όχι μόνο δεν κατάφερε να πείσει, αλλά ούτε να κρατήσει βασικές δυνάμεις των δύο κομμάτων και ίσως από νωρίς έπρεπε να κατέβει από τον… γάιδαρο όπου κάποιοι τον έβαλαν καβάλα και μάλιστα με ψιθύρους πίσω από την πλάτη του.

Το μόνο που πλέον είναι βέβαιο πως η περίπτωση της κεντροαριστεράς με έναν ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποστεί συντριπτική ήττα και τον Αλέξη Τσίπρα να έχει τρωθεί απίστευτα το γόητρο και το ηγετικό του προφίλ, δεν περπατά, αντίθετα μάλιστα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Ας ελπίσουμε πως αυτοί που σχεδίασαν όλα αυτά… δεν έβλεπαν τις δημοτικές εκλογές ως σκαλοπατάκι για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν σε ένα μήνα γιατί τότε σημαίνει πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι…