Σάββατο 10.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κραυγή αγωνίας για τη γραμμή του ΟΣΕ μέσα στην πόλη

10.10.2022

Δυο κουβέντες που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, ελπίζοντας να φτάσουν και στα αυτιά όσων έχουν θέσεις εξουσίας σ’ αυτή την πόλη και να κάνουν ενέργειες.

Λίγες μέρες πριν, η τρικαλινή κοινωνία σοκαρισμένη άκουγε τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Ενός συμπολίτη, πατέρα 2 παιδιών, συζύγου, αδελφού, αγαπημένου φίλου για αρκετούς.

Έφυγε με πολύ τραγικό τρόπο, όταν σε μια στιγμή απροσεξίας, παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία που περνά από την πόλη των Τρικάλων. Κάποιοι ανεύθυνοι πολίτες, για να διευκολυνθούν, έχουν δημιουργήσει κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής παράνομα περάσματα, κόβοντας την περίφραξη σε διάφορα σημεία. Μικροί και μεγάλοι περνάνε μια και δύο φορές απ’ αυτά τα επικίνδυνα αυτοσχέδια περάσματα, θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο. Κάποιοι θεσμικοί όταν κλήθηκαν να μιλήσουν στα ΜΜΕ, απέδωσαν το ατύχημα σε ατομική ευθύνη. Τραγικό, απάνθρωπο και άστοχο κατά την δεδομένη στιγμή. Αν το θύμα ήταν ένα μικρό παιδί που μπορεί να έτρεχε και να παραπατούσε θα μιλούσαμε πάλι για ατομική ευθύνη?

Ο λόγος για τον οποίο προχώρησα σ’ αυτή την ανάρτηση, είναι γιατί περνώντας από το σημείο, ένοιωσα ότι χάθηκε μια ζωή και γυρίσαμε σελίδα σαν να μην είχε αξία η ζωή αυτού του ανθρώπου και σαν να μην υπάρχει πρόθεση από κανέναν να βελτιώσει την κατάσταση.

Περνώντας από το σημείο διαπίστωσα ότι το παράνομο πέρασμα, παραμένει προσπελάσιμο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα του θύματος και άνθρωποι συνεχίζουν την ίδια διαδρομή, πατώντας στις ματωμένες πέτρες. Αλήθεια δεν νοιώθει κανείς την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί ή να κάνει κάποιες ενέργειες?

Αγαπητοί συμπολίτες στην μνήμη όλων των θυμάτων θα πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ναληφθούν κάποια μέτρα για την ασφαλή προσπέλαση του τρένου από την πόλη.

Μεταφέρω προτάσεις του συλλόγου των φίλων του τρένου, που πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ για να μην μετρήσουμε κι άλλα θύματα:

  1. Στην πολύ επικίνδυνη διάβαση στον Πύργο, θα πρέπει με το πέρασμα του τρένου, τα φανάρια να γίνονται όλα κόκκινα ώστε να σταματά η διέλευση αυτοκινήτων.
  2. Να τοποθετηθούν ηχοπετάσματα κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στην αστική περιοχή, ώστε να μην μπορούν να δημιουργούνται παράνομα περάσματα.

 Κ. Δήμαρχε , κ. Αντιπεριφερειάρχη προστατέψτε τους πολίτες

Το οφείλουμε στα θύματα και στις οικογένειες τους .

Μια συμπολίτισσα

(Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του σάιτ)